vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Spitalul Slatina primește 790.000 de lei din donații

Spitalul Județean de Urgență Slatina a primit donații de proape 800.000 lei de la agenții economici și persoanele fizice din județ. Banii vor fi folosiți doar pentru achiziționarea de echipamente de protecție și substanțe dezinfectante, a anunțat managerul Cătălin Rotea.

Sumele notabile, donate de companiile și persoanele fizice din județ, au fost colectate toate într-un cont al Spitalului Slatina și vor fi folosite exclusiv pentru achiziționarea de dezinfectanți și echipamente de protecție necesare cadrelor medicale.

Unitatea medicală a primit în total aproape 1,8 milioane de lei, un milion din fondul de rezervă al Consiliului Județean și restul din sponsorizări și donații.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„În acest moment, în contul de sponsorizări al spitalului avem suma de 790.000 lei, aproape 8 miliarde (lei vechi n.r.). Consiliul Județean ne-a acordat din fondul de rezervă un ajutor de 1 milion de lei, din care 600.000 lei pentru spitalul nostru și 400.000 lei pentru echipamente necesare ISU și SMURD. În total, vorbim de o sumă de aproape 1,8 milioane lei, bani care sunt în conturile trezorerie și din care până acum nu s-a cheltuit nici un leu. Comenzile făcute pentru asigurarea fluxului de materiale necesare și dezinfectanți necesare strict pentru coronavirus sunt în valoare de 2,2 milioane lei și vor fi plătite la 60 de zile de la livrarea produselor”, a declarat Cătălin Rotea, managerul Spitalului Județean de Urgență Slatina.

Managerul a subliniat că toate achizițiile vor fi făcute publice pe pagina sa de Facebook, fiind precizate data achiziției, furnizorii și cantitățile de produse, astfel încât comunitatea să aibă certitudinea că banii au fost cheltuiți eficient.

Cătălin Rotea a ținut să le mulțumească tuturor celor care au făcut donații și în mod special unei pensionare care a mers personal la trezorerie, să doneze suma de 8 lei pentru unitatea medicală.

Politica