miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Becali: „Rotaru e idiot să dea bani degeaba?”

Criza pe care coronavirusul a adus-o în fotbal l-a făcut până și pe unul dintre cei mai bogați oameni din fotbalul românesc să se îngrijoreze pentru finanțele clubului pe care îl patronează. Gigi Becali a redus salariile cu 50%, pentru majoritatea jucătorilor. Sunt cinci fotbaliști ce vor intra în șomaj tehnic. Totodată, cu Soiledis şi Planic nu s-ar fi ajuns la o înțelegere.
Șeful suprem de la FCSB este convins că şi celelalte cluburi din fotbalul românesc vor urma exemplul echipei conduse de la palat, chiar și patronii rivalelor de la CSU Craiova şi CFR Cluj.
„Nu mă interesează de alţii şi nici nu este frumos să vorbesc eu despre alţii. Dar sunt sigur că o să-i bage în şomaj tehnic sau vor lua exemplul meu să scadă salariile. Ăsta, Rotaru, de la Craiova, e băiat deştept, eu aşa spun, pentru că a facut bani, nu? Păi, e idiot să dea bani degeaba? Sau Neluţu Varga, că şi el a făcut bani mulţi şi ştie cum e, e idiot să dea bani fără să ia nimic? Probabil că străinii nu vor, nu acceptă asta, dar n-ai cum altfel. O să vină decizie de la UEFA, o să vedeţi. Probabil că se va da posibilitatea să negociezi cu jucătorul. Adică să spună se scad contractele cu, nu ştiu, 50 la sută. Şi să poţi negocia cu jucătorul dacă e dispus să lase mai mult. Şi dacă nu vrea să poată pleca liber de contract. Eu aşa cred”, a spus Gigi Becali la emisiunea Fotbal Club.
Deocamdată, la CFR Cluj nu s-a pus problema despre suspendarea sau micșorarea contractelor: „Nu ni s-a transmis nimic despre bani. Așteptăm săptămâna asta, săptămâna viitoare să vedem ce se va întâmpla. Nu am emoții dacă vă referiți la bani, la înjumătățirea salariilor”, a spus Păun, jucătorul formației din Gruia, la Fotbal Club.
Președintele clubului din Bănie, Sorin Cârțu, a anunțat că la Craiova nu se pune problema de suspendarea contractelor, cel puțin nu în viitorul apropiat.
„Dacă întreruperea este în jurul a două luni, nu se va umbla la salariile jucătorilor. Am avut o discuție în sensul ăsta cu domnul Rotaru și mi-a explicat acest lucru. Jucătorii pot sta liniștiți. Nu știu ce va fi dacă se prelungește mai mult perioada asta, dacă vor fi 3-4 luni… E normal să suferi în privința bugetului, e problemă de ticketing, e vorba de sponsor, vă dați seama că toți au suferit pierderi. În situația asta, de doar 2 luni, la noi nu se va umbla la salariile jucătorilor”, a spus Sorin Cârțu la Pro X.
Gică Craioveanu spune că la Craiova este totul în regulă şi dă asigurări că la formaţia din Bănie, salariile nu vor fi tăiate: „Nu! Noi cred că suntem cel mai serios club din România! La Craiova nu se vor opri salariile! Şi nici nu se vor micşora! Chiar dacă e criză. Sunt mândru de acest lucru!”, a mărturisit Craioveanu, pentru Telekom Sport.

Politica