vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Clubul SCM Râmnicu Vâlcea a suspendat contractele handbalistelor

Campioana României la handbal feminin a fost atinsă și ea de coronavirus. Clubul SCM Râmnicu Vâlcea a luat decizia de a suspenda contractele jucătoarele pe perioada Stării de Urgență. Această măsură a fost luată în condițiile în care o bună parte a bugetului echipei este asigurat de autoritățile locale din Râmnicu Vâlcea.
„Consiliul de Administrație al Sport Club Municipal Râmnicu Vâlcea, întrunit în ședință ordinară în data de 24.03.2020, hotărăşte următoarele: Art.1 Pe perioada Stării de Urgență instituită pe teritoriul României și până la declararea oficială a încetării stării de urgență, se suspendă contractele de activitate sportivă încheiate cu participanții la activitatea sportivă din cadrul Sport Club Municipal Râmnicu Vâlcea. Art.2 Participanții la activitatea sportivă, pe perioada suspendării beneficiază de o indemnizație de 75% din drepturile în bani aferente contraprestației activității sportive, dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut prevăzut în legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020. Decizia va fi suspendată în momentul în care autoritățile vor ridica Starea de Urgență. Sperăm că acest lucru se va petrece cât mai repede posibil”, a fost anunțul făcut de campioana României.
Vâlcea nu este singurul club mare din handbalul românesc ce a luat decizii drastice pe perioada stării de urgență. Potrivit prosport.ro, CSM București a decis să-și bage jucătoarele în șomaj tehnic, astfel, ambele reprezentante ale României în sferturile de finală ale Ligii Campionilor la handbal feminin sunt afectate de apariția COVID19.

Politica