sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Medicii vâlceni, instruiți în Capitală pentru combaterea COVID19

Demersurile pentru achiziţia publică a aparatului de testare pentru COVID-19 au fost lansate, cel puțin așa anunță conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vâlcea.

Consiliul Judeţean ar fi alocat fondurile necesare, iar pentru ca atunci când va fi adus aparatul să poată fi imediat folosit, s-a luat decizia ca personal de la Laboratorul de Analize Medicale din cadrul SJU Vâlcea să meargă la „Matei Balş” pentru instruire.

„Urmare a  aprobării alocării fondurilor necesare pentru achiziționarea și dotarea Laboratorului de Analize Medicale cu un Echipament complet analizor Real Time PCR”, de către Consiliul Județean Vâlcea, au fost lansate demersurile în vederea organizării procedurii de achiziție publică. Echipamentul mai sus menționat are scopul de a eficientiza activitatea de triere și izolare a pacienților suspecți de COVID-19. Personal medical din cadrul Laboratorului de Analize Medicale se va deplasa începând de luni, 30.03.2020 la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balş București, pentru instruire tehnică”, precizează SJU Vâlcea, într-un comunicat oficial.
Sâmbătă, cu ajutorul reprezentanților ISU Vâlcea, au fost amplasate încă trei corturi dotate cu sistem de încălzire și sistem de iluminat în curtea Spitalului Județean Vâlcea.

Policlinica Buna Vestire Craiova


Totodată, Primăria municipiului a demarat, sâmbătă, 28 martie, o amplă acţiune de dezinfecţie a domeniului public, în special, pe zonele dintre blocuri.

„La ora 9.00, de la sediul societăţii de lângă Parcul Zăvoi, 110 persoane echipate complet cu combinezoane, cizme, măşti, ochelari, mănuşi şi veste personalizate şi „înarmate” cu atomizoare de 14 l cu soluţii biocide vor „ataca” mai multe cartiere din municipiu. Traseul va cuprinde cartierul Zăvoi, Zona Centrală, cartierul 1 Mai şi o parte însemnată din cartierul Ostroveni, iar acţiunea se va repeta până la acoperirea întregului municipiu. Trebuie menţionat că substanţele folosite nu dăunează spaţiilor verzi, florilor, autovehiculelor, iar utilizarea lor nu este toxică pentru oameni sau animale. Acţiunea de sâmbătă este avizată de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Râmnicu Vâlcea şi se încadrează în măsurile de luptă împotriva epidemiei de coronavirus”, a fost comunicatul emis de primărie, vineri.

Politica