Federația Română de Fotbal, mesaj de susținere către toți jucătorii români

Federația Română de Fotbal, mesaj de susținere către toți jucătorii români

Federația Română de Fotbal (FRF) a transmis un mesaj de susținere și responsabilitate către toți jucătorii români, legitimați la cluburile din România și din străinătate.

„În această perioadă de mari provocări pentru întreaga societate, FRF își reafirmă susținerea pentru toți membrii familiei fotbalului românesc. Suntem preocupați de situația fiecărui participant la fenomenul fotbalistic, jucători, spectatori, antrenori, membri ai staff-urilor tehnice și medicale, manageri și arbitri. Aici, în țară, lucrăm împreună cu toți cei implicați pentru a identifica cele mai bune soluții, competiționale, normative și financiare, astfel încât această pandemie și efectele ei să ne afecteze cât mai puțin. Pe cei care activează în străinătate și se află în acest moment în alte țări, îi îndemnăm să demonstreze prin comportamentul lor grijă față de sine și de cei dragi, protejând astfel prin sacrificiul personal al depărtării de casă. Așa ne arătăm unitatea în solidaritate ca români!”, transmit federalii fotbalului românesc.


FRF a prezentat harta tuturor jucătorilor români născuți începând cu 1 ianuarie 2002, legitimați sau aflați sub formă de împrumut la cluburi din primele trei ligi alte tururor țărilor membre UEFA Un total de 163 de jucători cu naționalitate română, având minimum 17 ani împliniți, activează în acest moment la cluburi din primele trei eșaloane ale Europei. Fie legitimați la aceste cluburi, fie sub formă de împrumut, analiza Federației acoperă toate cele 54 de țări membre UEFA (fără România, firește).

„Această statistică nu este un exhaustivă, limitările ei sunt doar de natură tehnică. Gândurile noastre se îndreaptă în egală măsură spre jucătorii, antrenorii și arbitri români din eșaloanele inferioare, către cei din țările non-europene, precum și către copiii și juniorii noștri Under 17 de la cluburi din străinătate! În evidențierea jucătorilor a fost luat în considerare nivelul valoric la care evoluează clubul unde se află jucătorul, indiferent de faptul că acesta joacă pentru echipa secundă sau primavera a clubului. Ne cerem scuze anticipat dacă mutări sau rezilieri de contract recente modifică în vreun fel configurația acestei hărți sau dacă există, din eroare, omisiuni”, se mai menționează în comunicatul FRF.

Sursă: frf.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.