sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

PNL şi Iohannis sunt iresponsabili. Alina Tănăsescu: Treziţi-vă, este pandemie la nivel global!

În vreme ce situația legată de pandemia de coronavirus se agravează cu fiecare oră care trece, milioane de români din ţară şi de peste hotare așteaptă disperați ajutor şi soluţii concrete, iar criza economică începe să afecteze mediul de afaceri, PNL și președintele Klaus Iohannis, rămași blocați în scenariul procentelor electorale, refuză să ofere României un guvern stabil, care să poată lua măsurile așteptate de către societate, în ansamblul său.
„Așa ceva este de-a dreptul ridicol. Nu există nicio justificare pentru gestul premierului desemnat de a-și depune mandatul cu câteva minute înainte de votul din Parlament, doar pentru că PNL a înțeles că Guvernul Cîțu va fi învestit, iar ei doreau să pice. Românii așteptau instalarea unui guvern cu puteri depline, așteptau măsuri ferme și clare pentru limitarea efectelor sociale și economice ale pandemiei de coronavirus. În schimb primesc doar haos, livrat cu multă nepăsare, specifică liberalilor și președintelui Iohannis care se gândesc strict la interesul lor electoral și politic”, a declarat Alina Tănăsescu, deputat PSD de Dolj.
În contrast cu deciziile absolut condamnabile ale PNL, Parlamentul a dat, încă o dată, dovadă de maturitate și responsabilitate, adoptând mai multe proiecte de lege extrem de necesare în contextul pandemiei de coronavirus. „Spre deosebire de PNL, care se joacă de-a guvernarea, parlamentarii au dat dovadă de responsabilitate și au adoptat mai multe proiecte de lege extrem de necesare în contextul pandemiei de coronavirus. Unul dintre ele, inițiat de PSD, stabilește, printre altele, că părinții copiilor sub 12 ani vor beneficia de zile libere plătite în cazul în care școlile se închid temoporar. Un al doilea proiect, adoptat de Camera Deputaților ca for decizional, se referă la măsurile aferente instituririi carantinei, precum stocurile de urgență medicală, modalitatea instituirii carantinei şi izolării la domiciliu, precum şi dotarea aeroporturilor internaţionale cu scanere termice, acțiuni care, sperăm, vor ajuta la combaterea mai eficientă a pandemiei de coronavirus”, a mai spus Alina Tănăsescu.   

Politica