Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Marcel Romanescu, către cetățenii din Gorj: „Stoparea extinderii coronavirusului depinde de fiecare dintre noi”

Publicat

pe

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, face un apel către toți cetățenii județului Gorj, nu doar ai orașului pe care îl conduce. Edilul îi roagă pe oameni să ia urgent legătura cu reprezentanții Direcțiilor de Sănătate Publică Gorj, în momnetul în care sosesc din țări afectate de coronavirus.
„Stoparea extinderii coronavirusului COVID-19 depinde de fiecare dintre noi! Recomandăm tuturor cetățenilor care sosesc în județul Gorj din țări afectate de coronavirus, inclusiv din zone care ulterior au fost declarate zone galbene sau roșii de risc, să ia urgent legătura cu reprezentanții Direcțiilor de Sănătate Publică Gorj. Pentru județul Gorj, atât persoanele care sosesc din zone afectate ale țărilor în care au fost cazuri confirmate de coronavisul COVID-19, cât și cei care cunosc persoane care s-au întors din aceste zone, sunt rugați să ia urgent legătura cu Direcția de Sănătate Publică Gorj prin intermediul numărului de telefon: 0253210156 sau Centrul de Coordonare și Conducere a Intervenției constituit la sediul Instituției Prefectului – Județul Gorj la numerele de telefon 0755127603 sau 0755127602”, se arată într-o postare a lui Romanescu, pe Facebook.
Primarul avertizează că persoanele ce nu vor respecta regulile de autoizolare sau carantină vor fi sancționate contravențional cu amendă de la 10.000 la 20.000 lei, sau penal, după caz. Totodată, părinții sunt rugați să nu-și lase copiii să intre în contact cu grupuri de persoane sau să-i lase să-și petreacă timpul în zone aglomerate.
„Persoanele care sunt autoizolate la domiciliu sau persoanele care se află în carantină sunt rugate să respecte cu strictețe regulile de autoizolare sau carantină și atragem atenția că nerespectarea acestor reguli se sancționează contravențional cu amendă de la 10.000 la 20.000 lei, sau penal, după caz. Până în prezent, Direcția de Sănătate Publică Gorj a sancționat contravențional 5 persoane care nu au respectat regulile de autoizolare. Pentru fiecare persoană care nu a respectat carantina a fost aplicată o amendă de 10.000 lei. Totodată, adresăm rugămintea tuturor părinților să acorde o atenție sporită copiilor. Pentru perioada în care sunt închise unitățile școlare este foarte important să evităm să ne lăsăm copiii să intre în contact cu grupuri de copii sau să-i lăsăm să-și petreacă timpul în zone aglomerate. Trebuie să conștientizăm că măsurile autorităților sunt pentru prevenirea coronavirusului COVID-19 și trebuie respectate cu strictețe. Vă rugăm să fiți responsabili!”, a mai transmis edilul.

Continue Reading