joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Euro a trecut luni de 4,82 lei

Euro a trecut luni de 4,82 lei, majoritatea analiștilor spunând că acesta este doar un pas spre limita de 4,85, cât se estimează a fi la finalul acestui an.

medie a cursului euro/leu, calculată de BNR la ora 13 a fost de 4,8242, în vreme ce față de francul elvețian leul s-a depreciat marginal (4.5699 lei pentru un franc) iar față de dolarul american leul s-a depreciat cu aproape un ban (de la 4.31 la 4.32 lei/USD), informează hotnews.ro

Monedele din Europa Centrală și de Est vor avea dificultăți să câștige teren în fața euro în 2020, iar moneda națională este prognozată să scadă cu 1,5% la un minim istoric de 4,85 lei pentru un euro pe fondul îngrijorărilor cu privire la creșterea deficitelor gemene, a arată un sondaj Reuters, care nu a luat în calcul impactul coronavirusului. Sondajul în rândul analiștilor financiari scoate în evidență că forintul maghiar ar putea rămâne în preajma minimelor istorice atinse în ultima perioadă și că coroana cehească este singura moneda din regiune care va marca aprecieri modeste în fața monedei unice europene. Forintul a fost afectat de asemenea în acest an de politica monetară relaxată a băncii centrale, dobânzile în Ungaria fiind la cel mai scăzut nivel din regiune.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În România, cei mai titrați analiști economici reuniți în cadrul CFA România au publicat recent estimările lor privind evoluția câtorva indicatori (cursul de schimb, inflație, piața muncii) pe următoarele 6 și respectiv 12 luni. Față de estimările de acum o lună, ei văd acum cursul leului depreciindu-se mai puternic, media cursului euro pentru jumătatea anului ar fi de 4.83 lei (față de 4.82, estimarea din decembrie), în vreme ce media de peste un an ar fi de 4.98 lei (față de 4.98, estimat acum o lună). De notat că au existat unii analiști financiar-bancari care au estimat un curs euro de 5,15 lei/euro la orizontul de 12 luni.

Politica