luni, iulie 22, 2024

Ultima ora

Sport

Noi restricții. Orice activitate culturală, religioasă sau de divertisment, cu peste 100 de persoane, este interzisă

Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat, miercuri dimineață, stabilirea unor noi restricții pentru a limita răspândirea infecțiilor cu coronavirus. Potrivit hotărârii adoptate astăzi, în România se interzic până pe 31 martie activitățile culturale, religioase, științifice și de divertisment cu peste 100 de persoane.

Măsurile anunțate de secretarul de stat Raed Arafat, în ședința de miercuri, de la sediul Ministerului de Interne:

  • Suspendarea temporară pentru 6 luni a distribuției medicamentelor de prevenție și tratare a COVID-19, în afara teritoriului României. Lista va fi stabilită de Ministerul Sănătății;
  • Recomandarea decalării inclusiv pentru angajatorii privați care au peste 99 de angajați a programului de lucru pentru personalul care se deplasează cu transportul în comun de mâine, în București și municipiile de judet. O parte să înceapă la ora 8, alții la 9, alții la 10. Plecare sa fie la fel decalată, să se plece la 3 ore diferite. Va ajuta la reducerea aglomerării transportului public.
  • Pentru instituțiile publice decalarea programului e obligatorie în perioada 12-31 martie. Instituțiile care nu pot, vor găsi soluții alternative.
  • Restricționarea activităților culturale, științifice, religioase si de divertisment, în spații închise până la 100 de persoane, până la 31 martie. Teatre, săli de cinema, toate peste 100 de persoane. La biserici, 100 maxim în interior, în rest dacă pot sta oamenii afară, în curte, să asculte slujba, e ok.
  • Sistarea activităților cu public pentru muzee, până în 31 martie.
  • Suspendarea curusurile în învățământul superior până la 31 martie. S-a ridicat problema căminelor. O parte din studenți, care nu lucrează, să plece acasă. Dar am lăsat la mâna univeristăților măsurile.
  • La nevoie structurile de poliție asigură măsurile necesare, inculsiv escorta pentru cei care transportă bolnavi sau suspecți de coronavirus.

Politica