vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Doi pești grași din PSD au, din nou, probleme penale

Ce coincidență stranie!!! La nici o săptămână de zile după schimbarea șefilor IPJ Mehedinți, numiți de PSD, comisar șef Adrian Dichis și comisar șef Sabin Dumitrășconiu, poliția se trezește brusc din hibernare și scoate de la mezat un dosar penal în care doi primari PSD din județ sunt acuzați de o furăciune de 1 milion de lei din bani publici, ce datează tocmai din anul 2017.

Este vorba de primarul PSD al orașului Baia de Aramă județul Mehedinți, Rafael Dunărințu, ajuns între timp la închisoare pentru o altă faptă penală, o condamnare de 3 ani și 4 luni într-un dosar de corupție instrumentat de procurorii DNA, și de primarul din comuna Prunișor, Nandi Covlea, politician putred de bogat, cu firmă de construcții pe numele celor din familie, hoț de voturi la referendum scăpat nepedepsit, evazionist cu dosar penal în curs de finalizare, vicepreședinte la PSDMehedinți , un om aparte, cu capelă de rugăciuni în curtea vilei de lux și cu relații în poliție și nu numai.

Mahării PSD, lucrări neexecutate dar decontate, în valoare de 1 milion de lei

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mai multe percheziţii polițienești au avut loc în aceste zile la Baia de Aramă, fiind vizate persoane angajate în primăria din oraș, precum şi o firmă de construcţii aparţinând familiei primarului din Prunișor județul Mehedinți, Nandi Covlea.

Surse din primăria Baia de Aramă au declarat că, în perioada octombrie 2017 – noiembrie 2017, cu ajutorul unui diriginte de şantier, au fost întocmite situaţii de lucrări fictive, mai exact lucrări neexecutate, dar decontate. Lucrările s-ar fi executat în cadrul a două proiecte de refacere a infrastructurii locale afectate de calamităţi naturale. Prejudiciul este estimat la valoarea de 1 milion de lei, iar persoanele vizate sunt cercetate pentru fals în declaraţii şi înşelăciune. La vremea respectivă, primăria Baia de Aramă era condusă de Rafael Dunărinţu de la PSD, care de anul trecut se află după gratii într-un alt dosar, fiind condamnat la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare pentru infracţiuni de corupţie.

Hoțomanii din PSD au avut ,,spate” și ,,protecție” din partea poliției?

De ce timp de 3 ani dosarul a fost ținut la sertar și nimeni nu i-a întrebat de sănătate pe acești primari PSD, nu știm. Ce știm sigur este faptul că unul dintre șefii din poliția județeană numiți de PSD în funcția de adjunct șef IPJ Mehedinți, comisar șef Adrian Dichis, înlocuit cu comisarul șef doctor Sofia Stoian, ,,Doamna de Fier” adusă de la IPJ Caraș Severin, l-a mai scăpat odată de pușcărie pe primarul PSD de la comuna Prunișor, Nandi Covlea. De ce pe timpul șefilor de poliție ai PSD, adică timp de cel puțin 3 ani de zile, acest dosar penal a stat pe loc și tocmai acum, după destituirea lor din funcții, noua conducerea a IPJ Mehedinți a dat drumul la dosar, la cursul lui firesc, e o chestiune revoltătoare, cel puțin la nivel de percepție în privința încrederii și depolitizării poliției. Dacă se vor găsi probe concrete că poliția ,,le-a asigurat spatele” acestor primari penali din PSD, ei bine, vinovații cu nume și prenume, ar trebui sancționați ferm și aspru, dați afară din poliție și aduși și ei în fața justiției.

Comisarul șef Dichis i-a albit un dosar penal primarului penal Covlea

Adjunctul șefului IPJ Mehedinți, numit de PSD în funcție și destituit zilele trecute, comisarul șef Adrian Dichis îl cunoaște foarte bine pe primarul PSD Nandi Covlea. În urmă cu ceva timp polițistul l-a scăpat de o mare belea pe mahărul PSD. Concret, polițistul Dichis l-a anchetat pe Covlea într-un dosar penal în care acesta din urmă era acuzat că votase ilegal, de 25 de ori, la referendumul pentru demiterea președintelui de atunci Traian Băsescu,

infracțiune pedepsită cu până la 7 ani de închisoare. În pofida probelor evidente din dosar, una dintre ele fiind aceea că și judecătorul BEJ Mehedinți Ovidiu Georgescu a anulat cele 25 voturi furate de Covlea, în loc să propună trimiterea în judecată a mahărului PSD, polițistul Dichis a propus soluția de scoaterea de sub urmărire penală de parcă ar fi fost avocatul lui, și nu anchetatorul. De precizat că, primarul Nandi Covlea este acuzat de evaziune fiscală într-un dosar penal instrumentat de procurorii DIICOT Mehedinți și nefinalizat încă. La perchezițiile domiciliare de atunci când Covlea Nandi a fost și încătușat, în curtea somptuoasei sale vile de lux, oamenii legii au fost surprinși să vadă și o capelă de rugăciuni. În ce măsură îl va mai ajuta capela de rugăciuni personală pe bogătașul din PSD, să nu ajungă la pușcărie, rămâne de văzut.

Primarul PSD condamnat, Dunărințu, mai are 2 dosare penale grele în instanță

Primarul PSD Rafael Dunărințu nu mai riscă să ajungă la închisoare că deja este acolo de ceva vreme. El riscă însă să-și petreacă o bună perioadă din viață aici întrucât pe lângă acest dosar penal de înșelăciune cu prejudiciu de 1 milion de lei în care s-a băgat cu familia primarului Covlea, mai are 2 dosare penale. În aceste două dosare penale este deja inculpat și trimis în judecată de către procurorii DNA pentru alte fapte de corupție și bani furați. Și judecata în aceste două dosare, adică procesul penal, durează cam mult, în ambele cazuri. În plus, vorbim de judecata pe fond la Tribunalul Mehedinți , în ambele situații. Primul dosar penal are numărul 4802/101/2016 și este înregistrat pe rolul Tribunalului Mehedinți tocmai la data de 15 decembrie 2016 și nesoluționat nici acum, după aproape 4 ani de zile, probabil din motive procedurale, chichițe avocățești, etc. Aici , inculpatul Rafael Dunărințu este judecat pentru infracțiuni de corupție alături de alți 6 inculpați, toți salariați de la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Mehedinți, nesuspendați din funcții. Celălalt dosar penal este dosarul penal numărul 2530/101/2016 înregistrat tot la Tribunalul Mehedinți la data de 4 iulie 2016 și nesoluționat nici acum după aproape 4 ani de zile, cel mai probabil tot din motive procedurale și chichițe avocățești. Aici, inculpatul Rafael Dunărințu este judecat tot pentru infracțiuni de corupție alături de alți 8 inculpați, mulți dintre aceștia salariați de la Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură Mehedinți toți suspendați din funcții până la decizia definitivă și irevocabilă, un medic veterinar și un om de afaceri. Ei bine, în ambele aceste din urmă dosare penale nesoluționate încă de magistrații de la Tribunalul Mehedinți, inculpatul Rafael Dunărițiu este ,,capul răutăților”, ceilalți inculpați fiind, dacă se poate spune așa, victime colaterale, ale lăcomiei acestuia.

În aceste condiții, primarul încarcerat Rafael Dunărințu riscă să stea în pușcărie ca ,,Berilă”.

Politica