vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Banii Mehedinţiului, blocaţi în interese politice

Pentru a-şi arăta supremaţia pe plan local, reprezentanţii PSD şi PNL Mehedinţi se joacă cu banii judeţului. Este vorba despre preşedintele Consiliului Judeţean, Aladin Georgescu, şi prefectul de Mehedinţi, Cristinel Pavel.

Prefectul de Mehedinți a atacat în instanța de contencios administrativ Hotărârea nr. 18/18.02.2020 a Consiliului Județean Mehedinți privind aprobarea bugetului propriu al județului pentru acest an, considerând-o nelegală. Motivul – faptul că CJ Mehedinţi nu a alocat, din bugetul propriu, bani pentru asigurarea funcţionării Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

”Consiliul Județean Mehedinți nu a respectat prevederile legale în vigoare la adoptarea proiectului de buget pe anul 2020, în sensul de a aloca de la bugetul propriu al județului Mehedinți, pe lângă suma de 10.539 mii lei primită de la bugetul de stat, sumele necesare pentru asigurarea funcționării DGASPC Mehedinți, aflată în directa coordonare și subordonare a Consiliului Județean Mehedinți”, a spus prefectul Cristinel Pavel, conform psnewsmehedinţi.ro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În schimb, într-o postare pe pagina de facebook a Consiliului Judeţean (CJ) Mehedinţi, Aladin Georgescu, preşedintele instituţiei, îl acuză pe Virgil Popescu, preşedinte PNL Mehedinţi şi ministru al Economiei, că blochează banii judeţului, atât pentru investiţii cât şi pentru salariile angajaţilor din instituţiile subordonate CJ. De ce îl acuză pe Popescu? Pentru că prefecul Pavel este finul acestuia, afirmă Georgescu.

Președintele CJ Mehedinți, Aladin Georgescu

“Într-o logică iresponsabilă, președintele PNL Mehedinți și actual ministru al Economiei, Virgil Popescu a pus stăpânire pe Instituția Prefectului din județul Mehedinți. După ce și-a numit finul în funcția de prefect, dă comenzi politice iresponsabile doar pentru a-și satisface setea de putere, fără să ia în calcul urmările.
Astfel, a cerut atacarea în instanță, de către prefect, a Hotărârii Consiliului Județean Mehedinți prin care s-a aprobat bugetul anului 2020. Așa cum probabil nu a anticipat, neavând prea multe cunoștințe despre administrație, acest demers a paralizat întreaga activitate a Consiliului Județean Mehedinți. Practic, după atacarea în contencios administrativ a bugetului, sunt blocate investițiile din bugetul propriu cum ar fi , spre exemplu, reabilitarea Policlinicii din Strehaia și a Spitalului din Vânju Mare, investițiile din fonduri europene, în număr de 21, pentru care fuseseră alocate cote de cofinanțare și alte sume pentru cheltuieli neeligibile. Totodată, nu se pot face plăți pentru cheltuieli materiale și salarii ale angajaților aparatului administrativ și instituțiilor din subordine”, a explicat Aladin Georgescu, în postare de pe facebook.

El a continuat: “În plus, nu numai că guvernul din care face parte Virgil Popescu nu a alocat banii necesari pentru plata salariilor Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, dar a blocat și demersurile noastre, ale Consiliului Județean, începute pentru ca oamenii să nu aibă de suferit și să își primească banii.
Este pentru prima dată în istoria cunoscută de noi când bugetul județului este atacat, iar din cauza acestui demers nu se pot aloca bani pentru gestionarea alertei de CORONAVIRUS. Când Comisia Europeană a schimbat nivelul de risc privind coronavirusul în UE de la moderat la ridicat, noi nu putem aloca fonduri pentru refacerea stocurilor de materiale de protecție și dezinfectanți la Spitalul Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin și nu putem aloca banii necesari amenajării unor spații speciale pentru tratarea eventualelor cazuri care se pot confirma în Mehedinți”, a mai afirmat Georgescu.

Politica