vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Chirurg de la SJU Slatina: Nu suntem pregătiţi să facem faţă unei epidemii

Doctorul Cătălin Dudu, chirurg la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina, consideră că ţara noastră nu este pregătită să facă faţă coronavirusului. Singura veste bună, a comentat medicul la articolul publicat de Jurnalul Olteniei, cu privire la măsurile luate pe Aeroportul Craiova pentru a preveni răspândirea virusului, este că, statistic virusul nu este „atât de mortal”.

“Bine că sunt medici în aeroport să trieze pasagerii dar îmi spune și mie cineva cum recunoști un om infectat fără simptome?
Numai la noi se poate așa o performanță.
Bine că avem biserici la toate colțurile de stradă că o să avem nevoie.
Singura veste mai bună este că virusul ăsta deși se răspândește ușor, statistic nu este chiar atât de mortal pe cât de înspăimântător”, a scris doctorul Cătălin Dudu, pe facebook.

Într-o altă postare, chirurgul afirmă „cu toată responsabilitatea” că, din păcate nu suntem pregătiţi să facem faţă unei epidemii.
“Când va ajunge și la noi virusul o să fie vai de noi…fiecare va trebui să se descurce pe cont propriu pentru că așa cum a declarat ministrul finanțelor în martie vom achiziționa primele materiale de protecție și lupta cu virusul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Oricum să nu ne panicăm ;”avem locuri suficiente pentru carantină „și acum văd că au dreptate…câți oameni fără casă să fie afectați????
Este trist și îngrijorator ce se întâmplă și aș vrea să aud că se organizează o celulă de criză și se iau niște măsuri imediate pentru a încerca să limităm proporțiile unui dezastru iminent.
Până atunci să mergem să ne rugăm ca doctorii aia pe care îi hulim și acuzăm public de câte ori avem ocazia să aibă curajul să ne trateze în condițiile unei lipse totale de mijloace de protecție.
Sper ca domnul ministru să includă prin OUG și coronavirusul pe lista programelor naționale ca poate spitalele private sunt mai bine organizate și dotate.
Cum Dumnezeu e mare să sperăm că va fi bine”, a declarat medicul oltean, vicepreşedinte al Federației Hipocrat și USMR-Alianța Medicilor.

Politica