Mașinile parcate haotic în Târgu Jiu, motiv de îngrijorare pentru părinți: „Doamne ferește de o tragedie”

Mașinile parcate haotic în Târgu Jiu, motiv de îngrijorare pentru părinți: „Doamne ferește de o tragedie”

Poliția Locală Târgu Jiu a făcut publice mai multe fotografii în care apar mașini parcate într-un mod haotic pe străzile din oraș. Imaginile au fost publicate pe pagina de Facebook a poliției locale, iar oamenii legii au vrut să tragă un semnal de alarmă, după ce, la rândul lor, au primit o sesizare din partea unui cetățean.

„Mesajul acestui cetățean ar trebui să ne pună pe toți pe gânduri. Poliția Locală Târgu Jiu face un apel către cetățeni să semnaleze orice aspect care poate pune în pericol siguranța elevilor, mai ales în apropierea unităților de învățământ, la numărul de telefon 0253.22.54.34. Asigurăm cetățenii că echipajele noastre rutiere efectuează permanent acțiuni de prevenire în ceea ce privește oprirea, staționarea sau parcarea neregulamentară, fapte prevăzute în actele normative date în competență. Pe lângă activitățile de prevenție desfășurate, polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră aplică sancțiuni contravenționale conducătorilor auto care nu respectă prevederile legale, întrucât obstrucționarea trotuarelor sau a trecerilor de pietoni cu vehicule imobilizate reprezintă un real pericol pentru viața și integritatea fizică a persoanelor, dar în special a copiilor, a celor cu cărucioare pentru copii sau a celor cu mobilitate redusă”, se arată în mesajul Poliției Locale Târgu Jiu.

Bărbatul care a făcut sesizarea este un părinte care s-a arătat îngrijorat în ceea ce privește siguranța copiilor care vor să traverseze strada și sunt nevoiți să ocolească mașinile pe partea carosabilă: „În această situație, copiii trebuie să ocolească prin mijlocul străzii în traficul binecunoscut. Am un copil de nouă ani care vine singur acasă exact pe acest trotuar. Nu vreau să mă gândesc cum ocolește printre mașini strada. Nu este posibil să mai acceptăm așa ceva. Parchează și pe trecerile de pietoni din fața școlilor. Doamne ferește de o tragedie”, a fost mesajul trimis de cetățean către Poliția Locală Târgu Jiu.

Potrivit oamenilor legii, în anul 2019, polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră au aplicat 5.528 sancțiuni contravenționale, 3.025 dintre acestea fiind constatate în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195 din 2002, privind circulația pe drumurile publice. S-au aplicat, totodată, 6.081 puncte de penalizare, în cea mai mare parte pentru oprire/staționare neregulamentară.