miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Programul pilot ”Școală după Școală”, în dezbatere publică

Guvernul va lansa în dezbatere publică un apel pe fonduri europene pentru un proiect-pilot de tipul ”After-School”, a anunțat vicepremierul Raluca Turcan la începutul ședinței Guvernului de joi. Suma care ar urma să fie atrasă este de 20 milioane de lei, programul pilot urmând să fie aplicat începând cu următorul an școlar.

Beneficiari vor fi elevi care provin din zone defavorizate și familii dezavantajate, copii care sunt expuși riscului de abandon școlar, scrie Raluca Turcan pe contul său de Facebook.

Prin acest proiect fiecare elev va beneficia de o finanțare de 200 de lei pentru programe de tipul ”After-School”, scrie hotnews.ro

Conform tuturor studiilor internaționale, un astfel de program poate reduce simțitor rata abandonului școlar și poate stimula copiii care nu sunt școlarizați în acest moment să se întoarcă la școală, susține Raluca Turcan. „După etapa de testare, vom propune un calendar de măsuri pentru generalizarea acestui program finanțat din bani de la bugetul de stat și fonduri europene.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane, ochelari de vedere, text care spune „20 de milioane de euro pentru un nou program-pilot după Școală” începând cu luna septembrie 2020!”, mai arată vicepremierul.

Politica