marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gorj. Profesorii și elevii, sub observația polițiștilor locali

Directorul executiv al Poliției Locale Târgu Jiu a avertizat că polițiștii locali îmbrăcați în civil vor face controale în incinta unităților de învățământ. Oamenii legii vor verifica dacă se fumează sau se consumă băuturi alcoolice în interiorul școlilor, dar și în curțile acestora.

„Desfășurăm acțiuni chiar și în interiorul unităților de învățământ chiar și cu personal civil. Verificăm foarte multe aspecte: absenteismul de la ore, fumatul și consumul de alcool. Conform Legii 349/2002, nici cadrele didactice nu au voie să fumeze în incinta unităților de învățământ. Legea prevede interzicerea fumatului în incinta unității de învățământ, iar acest lucru înseamnă curtea și în interiorul clădirilor propriu-zise“, a spus Florin Băluță, directorul executiv al Poliției Locale Târgu Jiu, la Radio Târgu Jiu.

Totodată, polițiștii locali se vor afla în jurul unităților de învățământ la ieșirea elevilor de la cursuri: „Am cerut programul tuturor unităților de învățământ, pentru ca atunci când este seară și copiii ies de la școală să avem patrule care supravegheze ieșirea lor de la ore. Avem, cumva împărțite unitățile de învățământ. Lucrători de la Jandarmerie, Poliție și și Poliția Locală se află în zona unităților de învățământ pentru prevenirea unor fenomene care tulbură liniștea publică. Mai sunt persoane teribiliste care se mai iau la harță la ieșirea de la cursuri“, a precizat Florin Băluță.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica