vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Toate locurile de joacă din Târgu Jiu vor fi placate cu o suprafață sintetică

Locurile de joacă din Târgu Jiu vor fi placate cu suprafață sintetică. Potrivit igj.ro, investiția se ridică la circa 700 de milioane de lei vechi, dar autoritățile publice susțin că avantajele sunt multiple. Este vorba despre  înlocuirea nisipului, pentru ca oamenii să nu-și mai ducă animalele în locurile unde se joacă cei mici.

„Am măsurat toate suprafețele nereabilitate, mă refer la parte de covor. Toate cele 37 de locuri de joacă ce trebuie reabilitate cu suprafața sintetică, în momentul de față, reprezintă 6000 de mp pe care le vom pune în toate aceste spații. Am văzut că sunt foarte bine primite. Sunt și zonă de protecție pentru copii, aceștia nu se mai lovesc, dar, pe de altă parte, toate locurile de joacă reabilitate au fost eliberate de câinii cu sau fără stăpân care nu prea mai au motive să intre în locurile de joacă. Cauciucul acela se poate întreține foarte ușor iar cele pe care le-am făcut până acum, și vrem ca pe viitor să rămână la fel, au un termen de garantie de 5 ani și dacă se deteriorează pot fi schimbate de societatea respectivă”, susține primarul Marcel Romanescu.

Edilul susține că investiția se ridică la suma de 700 de milioane de lei vechi, cu partea de execuție de care se ovupă  societatea Edilitara. Potrivit spuselor primarului, costurile sunt mai scăzute decât dacă ar lucra cu alte firme din afară.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Continuăm să reabilităm părculețele și locurile de joacă din oraș. Deja am terminat lucrările la cele din străzile Mioriței, Olari și Unirii (în spatele BCR) și urmează să le pregătim pentru primăvară. Am modernizat și iluminatul în aceste parcuri, amplasând stâlpi cu lămpi pe led”, tranmitea Romanescu pe pagina de Facebook, săptămâna trecută.

Politica