vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: O lebădă cu o ancoră înfiptă în gât va fi salvată

Angajații Parcului Natural Porțile de Fier I urmează să prindă și să salveze o lebădă de pe Dunăre, aflată într-un cârd, ce s-a aciuiat în zona Eșelnița. Pasărea este rănită, având o ancoră cu fir de nailon înfiptă în zona gâtului. Câteva lebede s-au adăpostit de frig pe Clisura Dunării, în zona Golfului din localitatea Eşelniţa, spre bucuria localnicilor, care le aruncă mâncare. Vasile Giurca, proprietarul unei case de vacanţă din Eşelniţa, a povestit că lebedele vin aproape zilnic la pontonul său. Așa a observat că una din lebede este rănită.

„Am observat la una din cele patru lebede, pe care le admir zilnic de pe ponton, o ancoră cu fir de nailon înfiptă în gâtul lebedei, aceasta nemaiputându-se hrăni, fapt ce va duce la decesul acesteia. Din păcate și cu mare tristețe personal nu o pot ajuta”, a scris Vasile Giurca pe o rețea de socializare.

Intervenția specialiștilor de la Parcul Natural Porțile de Fier I a fost promptă, dar din păcate lebăda nu a putut fi prinsă deocamdată.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Am fost la domnul Vasile, am încercat să o prindem, am fost ajutați de pescarii din zonă, domnul Moacă Adrian și domnul Telteu, dar lebăda încă este foarte viguroasă și nu puteam să o prindem. O vom monitoriza, am luat legătura cu un medic veterinar și cu cei de la Fundația Visul Luanei, recomandarea dumnealor este să o supraveghem, încercând atunci când va fi mai sleită de puteri să o prindem și să îi tăiem acea ancoră. Mulțumim tuturor care ne-au ajutat! Sperăm să rezolvăm cu bine, vă vom anunța!”, a precizat Amalia Bălășoiu, biolog la Parcul Natural Porțile de Fier.

Politica