Conecteaza-te cu noi

Dolj

Săpun şi pastă de dinţi gratis, pentru craiovenii săraci

Publicat

pe

spalat pe dinti

Craiovenii cu venituri reduse primesc gratuit produse de igienă. Pachetele conţin săpun, şampon, pastă de dinţi şi detergent de rufe. Distribuirea acestora a început marţi.

Produsele de igienă se acordă, conform unei hotărâri de guvern, în cadrul Programului operaţional „Ajutorarea persoanelor defavorizate” – POAD, prin Direcția de Asistență Socială Craiova.

“În cadrul programului POAD – 2019/2021 conform cadrului legal în vigoare vor fi distribuite 6 produse de igienă fiecărui beneficiar într-un pachet ce conţine: periuţă de dinţi (5 buc), pastă de dinţi (300 ml), săpun lichid (500 ml), şampon copii (800 ml), şampon adulţi (500 ml), detergent rufe (2700 g)”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Craiova.

De acestea beneficiază craiovenii cu venit minim garantat, acordat în baza Legii nr. 416/2001, şi familiile care primesc alocaţie pentru susţinerea familiei, acordată în baza Legii nr. 277/2010. Este vorba despre 1620 de persoane.

“Persoanele care fac parte din mai multe dintre categoriile menţionate mai sus beneficiază de ajutoare de igienă o singură dată în cadrul programului anual şi pentru o singură categorie de persoane defavorizate căreia îi aparţin la data distribuirii ajutoarelor.

Distribuirea produselor de igienă se face în spaţiul care aparține Liceului Tehnologic Auto – Sală de sport, situat în Craiova, Bld. Decebal, nr. 105, în zilele de luni până joi între orele 8.00-16.00 şi vineri între 8.00-13.00.

La ridicarea pachetului cu produse de igienă, beneficiarul drepturilor prevăzute de legislaţia în vigoare trebuie să se prezinte cu actul de identitate în original”, se mai arată în documentul menţionat.

Craiovenii pot afla dacă pot primi astfel de ajutoare pot consulta tabelele afişatela sediul Direcției de Asistentă Socială Craiova din Str. Mitropolit Firmilian, nr.14, precum şi la depozitul de distribuire. Pentru relații suplimentare cei interesați se pot adresa la numerele de telefon 0351/428364, 0351/451680.

Continue Reading