Au profanat un mormânt pentru suma de 50 de lei

Au profanat un mormânt pentru suma de 50 de lei

Mormântul din cimitirul comunei Săulești care a fost profanat în urmă cu două zile de persoane necunoscute aparține unui tânăr de 18 ani. Primarul localităţii, Constantin Drăghici, susţine că a fost primul care a ajuns la locul faptei.

„Am fost primul care am ajuns acolo, după ce m-a anunţat familia, care a aflat despre ceea ce s-a întâmplat de la femeia care îi tămâie pământul. Când m-au sunat, nu am crezut. Am ajuns acolo şi am constatat că era desfăcut mormântul, placa de beton era dată la o parte, capacul la tron, dezvelit pieptul băiatului şi din ce ştiu eu i s-a luat 50 de lei de la piept. Lănţişorul era la gât. Probabil că au vrut să-l ia, dar probabil că au văzut-o pe femeia care-i tămâie pământul şi au fugit”, a spus edilul, potrivit igj.ro.

Chiar dacă primarul din Săulești susține că pe pieptul persoanei decedate se afla suma de 50 de lei în momentul în care a avut loc înmormântarea, polițiștii sunt de părere că au fost furate bunuri din mormânt. Este posibil ca banii să reprezinte un obicei local, iar oamenii legi să nu fie la curent.

„Din primele cercetări s-a mai stabilit că nu sunt bunuri, valori sau obiecte vestimentare lipsă aparţinând monumentului funerar sau cadavrului. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de profanare de morminte, cercetările fiind continuate în vederea identificării autorilor”, a spus Victor Țuhașu, purtătorul de cuvânt al Poliției Gorj.

Foto: accentingorj.ro