vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Defileul Jiului, curățat de pet-uri și alte deșeuri

Peste 60 de angajați ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj au participat la o amplă acțiune de ecologizare a Defileului Jiului. Lucrătorii au intervenit doar cu drujbele şi cu mâinile goale, pentru că utilajele nu au putut avea acces pe malul Jiului, în zona cuprinsă între Bumbești Jiu și Mănăstirea Lainici.

Participanții la acțiunea de ecologizare au adunat  pet-uri și alte deșeuri, dar și resturi de copaci care au fost puși la pământ.

„Au fost umpluți zeci de saci în câteva minute. Sunt foarte multe gunoaie, pe lângă acei copaci care sunt căzuți, de la pet-uri și până la jucării și chiar haine sau covoare”, a spus unul dintre participanții la acțiunea de ecologizare, pentru igj.ro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj, Alexandru Buduran, a anunțat că întreaga acțiune de ecologizare nu s-a oprit și că oamenii vor continua să ajute mediul și în alte zile. „Acțiunea se va desfășura pe o perioadă mai lungă de timp. Avem aprobarea necesară din partea Parcului Național să ecologizăm zona. Este mai dificil pentru că nu putem interveni mecanizat, ci doar manual. La acțiune participă aproximativ 65 de angajați. Se acționează pentru ridicarea arborilor căzuți în primăvara anului trecut. Sperăm să rezolvăm această situație”.

Foto: igj.ro

Politica