joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Încă un medic fals în România. Un programator IT consulta pacienţii soţiei sale

Sistemul medical din România e zguduit de un nou scandal. Un programator IT consultă pacienți, le prescrie medicamente, fără să fi trecut nici măcar o oră pe la Facultatea de Medicină.

Cazul a fost descoperit de o echipă Digi24, la Predeal.

Potrivit sursei citate, soția sa este oficial medic de familie în oraș, dar când nu vine ea la cabinet, soțul îmbracă halatul alb și îi tratează pe cei aflați în suferință. Acum, de pildă, femeia este în concediu medical.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Falsul medic se alătură galeriei din care mai fac parte celebrul Mateo Politi, dar și o femeie angajată la Spitalul Ilfov pe post de medic ginecolog, deși avea o diplomă falsă.

Bărbatul din Predeal recunoaște cu nonșalanță că nu ar avea ce să caute în cabinet, dar asta nu l-a împiedicat să înșele sistemul. 

Echipa Digi 24 a anunțat poliția despre cazul descoperit, iar oamenii legii au intrat în cabinetul așa zisului medic pentru a-i cere explicații.

Polițiștii au descoperit că bărbatul a dat, in ultimele nouă zile, peste două sute de bilete de trimitere, rețete compensate și prescripții medicale. În plus, ar fi consultat zeci de pacienți, în locul medicului.

„Din punctul nostru de vedere, la acest moment, nu este în regulă ceea ce constatăm, pentru că dumneavoastră nu aveți calitate de medic și atunci nu puteți să oferiți tratamente și rețete”

„(Este o practică normală?) Nu, nu mi se pare normală, dar… (De ce credeți că nu este normală?) Pentru că calitatea mea nu este de medic, de asta nu mi se pare normală, dar există o explicație:Trebuie un medic înlocuitor, pe care nu-l putem găsi”, spune Marius Hîrseanu, programator IT.

Polițiștii au deschis un dosar penal, pentru exercitarea fără drept a unei profesii și fals în înscrisuri, sub semnătură privată.

Politica