miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Jandarmerița, făcută vedetă la protestele din 10 august 2018 se judecă pentru propriile drepturi la Tribunalul Vâlcea

Sute de jandarmi români au acționat în judecată Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București. Aceștia își cer drepturile bănești pentru o perioadă în care, după cum spun ei, nu au primit salariul cuvenit. Printre cei ce au luat calea instanței se numără și Ștefania Nistor, jandarmerița agresată la protestele din data de 10 august 2019, al cărei proces se va judeca la Tribunalul Vâlcea.

Dosarul a fost înregistrat la secția de Conflicte de Muncă și Asigurări Sociale, făcând referire la drepturile funcționarilor publici. Mai exact, se pare că jandarmii susțin că salariul lor nu a fost calculat în funcție de salariul minim brut la nivel național. Mai multe grupări de jandarmi din România au acționat în instanță, la mijlocul acestui an, unitățile din care fac parte. Aceaștia au acționat astfel pentru a-și recupera banii cuveniți.

Ulterior, dosarul a fost mutat de la Tribunalul București, acolo unde începuse procesul, la Tribunalul Vâlcea, județul din care provin 10 dintre jandarmii implicați, printer ei numărându-se și jandarmerița ce s-a făcut cunoscută în data de 10 august.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ștefania Nistor a fost în mijlocul unui episod violent la protestele din 10 august 2018. Ea a fost lăsată în spate de ceilalți jandarmi care se deplasau dintr-o zonă a pieței și a fost lovită de câțiva protestatri care ar fi și dezarmat-o. Inițial, reprezentanții Jandarmeriei au declarat că Ștefania va rămâne probabil paralizată din cauza loviturilor, informație care s-a dovedit total falsă. Ulterior tânăra a ajuns la spital, de unde a fost externată câteva zile mai târziu. Aceasta, așteptată de presă, a părăsit pe picioare spitalul și chiar destul de sprintenă.

În momentul în care am fost prinsă în busculadă am căzut pe sol, atât eu cât și colegul meu, Cristian. Din acel moment, mai mulți bărbați au început să ne lovească cu pumnii și cu picioarele! Eram loviți cu sete, cu sălbăticie și în ciuda faptului că-i imploram să nu ne mai lovească, aceștia nu s-au oprit. M-am temut pentru viața mea. Am fost plină de vânătăi pe spate, pe mâini, am avut foarte multe hematoame în cap, în spate, pe gât, în zona cervicală”, a povestit Ștefania câteva zile mai târziu.

Politica