miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cem, Cer şi Ceva. Noii membri ai familiei Jandarmeriei Craiova

Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova și-a mărit familia, anunţă reprezentanţii unităţii. Este vorba despre trei câini de serviciu, doi masculi din rasa ciobănesc german și o femelă din rasa rottwiler, în vârstă de 7-8 luni, achiziţionaţi recent şi care se vor afla în custodia a trei specialiști pe tot parcursul activității lor.

Până să îi folosim în misiunile de asigurare a ordinii și liniștii publice, în patrulele de intervenție, CEM, CER și CEVA vor urma un curs de predresaj timp de un an și jumătate cu specialiștii din cadrul unității, după care, pentru o perioadă de 16 săptămâni urmează un curs de specialitate, alături de stăpânii lor la Centrul Chinologic Sibiu.

Avem încredere că patrupezii își vor da toată silința să obțină numai calificative de 9 și 10 la evaluările pe care le vor susține și când se vor întoarce la sediul unității vor avea deja acumulate destule experiențe, care să îi ajute în noul lor seriviciu. De atunci ei vor deveni adulți și vor fi pregătiți să participe la misiuni de ordine publică, la manifestări sportive, de protest sau cultural-artistice”, au precizat reprezentanţii Grupării de Jandarmi Mobilă Craiova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Aceştia mai menţionează că, jandarmul este responsabil cu acomodarea câinelui în misiunile la care acesta va participa și totodată are grijă de sănătatea, hrănirea și continuarea antrenamentului specific.

Politica