sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

5 zile, dead-line pentru începerea lucrărilor la Oblemenco! Unde s-au împotmolit?

Ceasul ticăie din ce în ce mai puternic, meciul cu Dinamo se apropie, iar constructorul mai are puțin timp la dispoziție pentru începerea lucrărilor.

Mihail Genoiu a vorbit și despre situația stadionului Ion Oblemenco, în cadrul unei emisiuni cu tematică sportivă la Radio Horion: „Lucrarea va cuprinde trei faze. 7 zile va dura decopertarea suprafeței de joc, 2 zile montarea rulourilor de gazon hibrid, iar 4 zile tasarea acestora pentru a se putea juca pe teren”.

Adunate, rezultă că e nevoie de 13 zile pentru ca gazonul să fie țais, să se poată juca pe el. Până la meciul cu Dinamo au mai rămas doar 18 zile. Primarul aruncă pisica în curțile CNI și constructorului: „Nu mai depinde de noi, de Primăria Craiova. Noi am făcut toate demersurile necesare. Acum, dialogul e direct între CNI și firma constructoare. Ultima noutate e că firma care va construi gazonul a venit la stadion pentru a lua mostre de nisip”. Rezultă că doar birocrația e cea care a împotmolit până acum demersul de montare a noului gazon hibrid.
Problema gazonului e una spinoasă pentru Victor Pițurcă, managerul CSU amenințând chiar că pleacă de la echipă dacă aceasta nu se rezolvă: „E foarte dificil să joci pe un teren de genul ăsta. Mai ales tu, ca echipă gazdă. Am avut trei meciuri la rând pe acest teren şi jucătorii la un moment dat se şi panicaseră. Se şi sperie, fiindcă nu poţi să îţi desfăşori jocul aşa cum trebuie. Nici să pasezi nu poţi şi, când vine mingea spre tine şi trebuie să preiei mingea, e foarte dificil. Pentru mine a fost foarte importantă schimbarea acestui gazon. Să ştiţi că mi-am şi pus problema chiar să renunţ dacă nu se va monta un nou gazon, chiar vorbeam cu patronul echipei, fiindcă nu îmi convine, nu îmi place. Nu numai că este vorba de munca mea, este vorba şi de viaţa jucătorilor, e vorba şi de ceea ce pot ei să păţească”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica