marți, octombrie 8, 2024

Ultima ora

Sport

Autorităţile aşteaptă sesizări privind laptele şi cornul

Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Dolj poate lua măsuri în cazul produselor primite de elevi la şcoală şi care nu sunt tocmai bune după cum reclamă parinţii. Numai că măsurile pot fi luate în urma unor reclamaţii la autorităţile competente, nu pe facebook aşa cum se întâmplă de o săptămână.

Noi intervenim pe tot ceea ce înseamnă probleme microbiologice, nu ce ține de calitate. A discuta despre calitatea unui produs este foarte dificil. Protecția Consumatorului este într-o măsură mai mare. Când elevii primeau lapte, cel pasteurizat, eu a făcut un astfel de examen și a ieșit în parametri normali, ca încărcătură bacteriologică. Acum, despre cazurile din prezent, noi nu am primit nicio sesizare în acest sens, dar dacă sunt părinți aflați în situații de acest fel pot veni cu produsul, cu acel lapte bătut și facem un examen bacteriologic”, afirmă Andrei Butaru, directorul DSVSA Dolj.

Toate aceste probleme au fost făcute publice la sfârșitul săptămânii trecute, neexistând niciun părinte care să fie mulțumit de produsele pe care elevii le primesc. Cornurile sunt foarte tari, unele au prezentat puncte de mucegai, laptele de băut este foarte fluid, ambalajele sunt murdare, iar merele par a fi trecut printr-un proces de deshidratare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Conducerea Consiliului Județean Dolj, instituție care susține financiar acest program, plătind mărul, cornul și laptele, încearcă să rezolve situația purtând discuții și notificând firmele responsabile, iar dacă va fi cazul se vor imputa sume de bani și se va merge chiar până la rezilierea contractelor.

Zilele trecute, reprezentanţii a două unităţi de învăţământ din Craiova au sesizat Consiliul Judeţean Dolj cu privire la calitatea cornurilor distribuite elevilor prin program guvernamental. Nu toate ambalajele sunt sigilate, iar unele au mucegai.

La rândul nostru, am notificat firma care răspunde de cornuri, care de fapt este o asociere de firme și au spus că din punctul lor de vedere nu sunt probleme. Despre cornuri am fost informați că fie nu sunt bine sigilate, fie au puncte gri, urme de mucegai, practic. Am notificat și firma care livrează acel iaurt de băut, dar încă nu am primit răspuns. Chiar ne dorim să fim informați, de către școli, despre toate aceste probleme și dacă se confirmă, se vor imputa sume de bani și se poate ajunge chiar la întreruperea contractului”, a precizat Oana Bică, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Dolj.

Părinţii elevilor din judeţ s-au plâns pe reţelele de socializare de pe internet de produsele pe care copiii le primesc la şcoală, afirmând că  merele nu sunt de calitate, iar cornurile sunt tari şi cu termen de valabilitate de doar o zi. Nici iaurtul nu este pe placul elevilor. În plus, au fost situaţii în care acesta a venit în ambalaje murdare. Managerii unor şcoli confirmă şi ei spusele părinţilor. Potrivit acestora, s-a întâmplat ca produsele nici să nu fie livrate la timp pentru a fi distribuite elevilor.

Politica