Zeci de arme, la Calafat. Un bulgar încerca să le introducă în ţară

Date:

Un bulgar, de 38 ani, a fost prins, la Frontiera Calafat, cu 75 de arme în autoutilitara pe care conducea. El nu avea documente pentru acestea.

Poliţişti din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Dolj au stabilit faptul că un cetăţean bulgar, care transporta cu o autoutilitară 75 de arme, nu deţinea documentele prevăzute de lege pentru transportul unor astfel de bunuri, fapt pentru care acestea au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Armele au fost depistate de poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Calafat, în punctul de trecere a frontierei Calafat, pe sensul de intrare în țară, într-o autoutilitară condusă de un cetăţean bulgar de 38 de ani, care încerca să ajungă în Riga – Letonia.

În urma controlului autovehiculului, au fost descoperite 4 colete în care se aflau 69 de pistoale neletale, pentru autoapărare, cu gaze, calibrul 9 mm, din categoria celor supuse autorizării, precum și 6 arme pentru tir, cu aer comprimat, calibrul 5.5 mm, supuse autorizării”, arată IPJ Dolj.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

Share post:

ULTIMA ORĂ
Recente

Rolul iodurii de potasiu și cum poate fi obținută în cabinetele medicilor craioveni

Odată cu recomandările făcute de ministrul Rafila în privința...

A început reabilitarea termică din Craiova

A început reabilitarea termică a primelor 400 de apartamente...

Penitenciarul Craiova. Expoziție de obiecte artizanale și decorative

Șase femei private de libertate s-au implicat în confecționarea...