Zeci de arme, la Calafat. Un bulgar încerca să le introducă în ţară

Un bulgar, de 38 ani, a fost prins, la Frontiera Calafat, cu 75 de arme în autoutilitara pe care conducea. El nu avea documente pentru acestea.

Poliţişti din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Dolj au stabilit faptul că un cetăţean bulgar, care transporta cu o autoutilitară 75 de arme, nu deţinea documentele prevăzute de lege pentru transportul unor astfel de bunuri, fapt pentru care acestea au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Armele au fost depistate de poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Calafat, în punctul de trecere a frontierei Calafat, pe sensul de intrare în țară, într-o autoutilitară condusă de un cetăţean bulgar de 38 de ani, care încerca să ajungă în Riga – Letonia.

În urma controlului autovehiculului, au fost descoperite 4 colete în care se aflau 69 de pistoale neletale, pentru autoapărare, cu gaze, calibrul 9 mm, din categoria celor supuse autorizării, precum și 6 arme pentru tir, cu aer comprimat, calibrul 5.5 mm, supuse autorizării”, arată IPJ Dolj.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

Populare

Recomandări

Cârțu și Rotaru s-au unit împotriva lui Rădoi: „Ți-am dat banii, ia-ne banii!”

Mirel Rădoi a fost protagonistul unui întreg episod tensionat,...

Florin Salam, mai popular decât Putin! Ce au căutat românii pe Google în 2022

Ca de fiecare dată în ultimii 11 ani, Google...

Sporuri nesimțite la DSP: Angajații primesc bani pentru că își riscă memoria și vederea atunci când iau decizii

Angajații Direcției de Sănătate Publică Bacău dețin buletine de...

Olt. Informații telefonice pentru asigurații care au solictat duplicatul cardului de sănătate

Casa de Asigurări de Sănătate Olt a anunțat că...