vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Imagini de groază la Hematologia din Craiova. Pintea anunţă control

UPDATE/ Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a afirmat astăzi că vor fi făcute verificări la Hematologia din Craiova şi vor exista sancţiuni.

Am văzut imaginile. Inspecţia va merge la Craiova”, a afirmat, în Baia Mare, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea. Ea a adăugat că vor fi luate „măsurile cele mai drastice” în cazul spitalelor găsite în neregulă.

O pacientă a Clinicii de Hematologie din cadrul Spitalului Municipal Filantropia din Craiova a publicat, pe facebook, imagini cu locul în care este internată.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Clădirea este într-un stadiu avansat de degradare. Grupurile sanitare sunt distruse, geamurile sunt sparte, pereţii şi podelele arată ca după război.

Într-una dintre fotografiile publicate de pacientă se observă şi o seringă uitată deasupra unui calorifer.

Spital din România. Luați cu 2-3 lămâi să nu aveți grețuri. Că de 29 de ani de la Revoluție se construiesc doar biserici și catedrale. De spitale, noi romanii nu avem nevoie. În acest spital internată de două săptămâni. Situația nu este doar de acum, la Hematologie ajung foarte des”, spune femeia.

La finalul anului trecut, primarul Craiovei anunţa că aici se va face o reconsolidare a clădirii şi o reamenajare a clinicii, investiţia fiind de peste 2,5 milioane lei.

Până la finalizarea lucrărilor, pacienţii sunt nevoiţi să suporte condiţiile de acum.

Politica