vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un milion de motoare EcoBoost, în 7 ani

Constructorul auto din Craiova marchează, astăzi, construcţia a un milion de motoare EcoBoost de 1,0 litri fabricate la uzina din Bănie, de la lansarea producției acestuia în 2012.

Motorul cu numărul un milion produs astăzi la Craiova este o versiune de 125 CP și va echipa un model EcoSport Titanium pentru un client din Craiova, informează Ford.

Motorul Ford EcoBoost de 1,0 litri a fost lansat pentru prima dată pe modelul Ford Focus în 2012 și utilizează tehnologiile Ford EcoBoost care includ injecția directă de înaltă presiune, axe cu came cu geometrie variabilă și turbocompresor, pentru eficientizarea consumului de combustibil, oferind puterea și performanțele echivalente unui motor aspirat de 1,6 litri, arată compania.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Motorul – cu un bloc (motor) suficient de mic cât să încapă pe o foaie de hârtie A4 – a fost proiectat la centrele tehnice Ford din Dunton, Marea Britanie și Merkenich, Germania și este construit în fabricile Ford din Craiova, România și din Köln, Germania.

Motorul Ford EcoBoost de 1,0 litri pe benzină a fost desemnat „Motorul Internațional al Anului” la categoria „Cel mai bun motor sub un litru”, timp de șase ani la rând. Fiind un motor eficient din punct de vedere al consumului, compact și puternic, acesta a câștigat în total 10 premii în cadrul competiției „Motorul Internațional al Anului” de la lansarea sa în 2012”, arată compania.

Politica