sâmbătă, decembrie 7, 2024

Ultima ora

Sport

Corabia. Ambulanțierii care au furat motorină se pot întoarce la lucru

Magistraţii Tribunalului Olt au dispus, joi, ridicarea mai multor obligaţii, printre care aceea de a exercita profesia, în cazul a şapte dintre ambulanţierii de la Corabia, trimişi în judecată pentru delapidare.

Cei şapte au contestat încheirea judecătorului de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Corabia, care a menţinut măsurile dispuse de procurorul de caz. Tribunalul Olt a rejudecat şi a dispus încetarea mai multor obligaţii, printre care aceea ca inculpaţi să-şi exercite profesia, astfel că aceştia se pot întoarce la seriviciu. Decizia Tribunalului Olt este definitivă.
„Desfiinţează în parte această încheiere şi rejudecând dispune încetarea următoarelor obligatii impuse inculpaţilor (…) respectiv: – să nu depăsească limita teritorială a României decât cu încuviinţarea prealabilă a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată; – să nu se apropie unii de altii, să nu comunice unii cu altii direct sau indirect, pe nicio cale si să nu se apropie de martorii (…) şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale; – să nu exercite profesia, meseria si să nu desfăsoare activitatea în exercitarea căreia au săvârşit faptele; – să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme. Menţine restul dispoziţiilor încheierii contestate”, se arată în încheirea Tribunalului Olt.
În cazul a altor şapte, instanţa a respins contestaţiile din cauză că au fost formulate prea târziu.
Angajaţii Ambulanţei Corabia au fost trimişi în judecată sub control judiciar, iar unul în stare de libertate, procurorii acuzându-i de delapidare, fals intelectual în formă continuată şi uz de fals.
Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii din Corabia, aceştia sunt acuzaţi că, în cursul anului 2018, „şi-au însuşit combustibil de la autoutilitare, combustibil rezultat în urma deplasării cu viteze reduse la evenimente, iar pentru justificarea cantităţilor de carburant însuşite au întocmit foi de parcurs conţinând date ce nu corespund realităţii”.
Totodată, potrivit unui comunicat remis de Parchetul Corabia, prin rechizitoriu s-a dispus disjungerea cauzei şi înregistrarea a trei dosare penale în care procurorii fac cercetări pentru: ucidere din culpă, în primul, fals intelectual, în cel de al doilea, şi mărturie mincinoasă, în acest dosar din urmă fiind cercetat unul dintre ambulanţieri.
Posturile ambulanţierilor aflaţi sub control judiciar au fost scoase la concurs de Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ), zece candidaţi promovând ambele probe, la finalul anului 2018. Angajările au fost făcute pe perioadă determinată, până la întoarcerea pe post a titularului.
Până la ora transmiterii acestei ştiri, reprezentanţii SAJ nu au putut fi contactaţi pentru a explica ce se întâmplă cu personalul angajat pe aceste posturi, la finalul anului trecut.

Politica