marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Carnea de porc din România nu poate fi transportată în statele UE

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a recomandat populaţiei să acorde o atenţie sporită modului în care păstrează, prepară, transportă şi depozitează produsele alimentare, dar şi a locurilor de unde acestea sunt cumpărate.

ANSVSA susţine că a făcut aceste recomandări, deoarece se apropie sărbătorile de iarnă când, în mod tradiţional, creşte consumul de produse alimentare.

Pentru a evita aplicarea unor măsuri restrictive de către personalul care îşi desfăşoară activitatea la nivelul aeroporturilor/aerogărilor, înainte de a decide introducerea în bagajul de cală a unor astfel de produse alimentare (carne de pasăre şi condimente) pentru a putea fi transportate spre un alt Stat Membru al UE, pasagerii sunt obligaţi să se informeze cu privire la condiţiile stabilite în asemenea situaţii de către companiile de zbor, precum şi asupra reglementărilor specifice vamale.

Policlinica Buna Vestire Craiova

ANSVSA a reiterat că produsele alimentare, inclusiv carnea şi produsele din carne, trebuie să fie transportate numai cu mijloace de transport autorizate sanitar-veterinar de către Direcţiile Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor judeţene, în condiţii corespunzătoare de igienă şi de temperatură controlată pentru a nu compromite calitatea şi siguranţa acestora şi implicit pentru a proteja sănătatea publică.

Produsele alimentare, respectiv carnea şi produsele din carne trebuie să provină din unităţi autorizate/înregistrate sanitar-veterinar supuse controalelor oficiale de serviciile sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor.

Având în vedere creşterea consumului unor produse de origine animală, ANSVSA a dispus măsuri suplimentare de control oficial, care au drept obiectiv verificarea condiţiilor sanitare veterinare de funcţionare a unităţilor care produc şi comercializează produse de origine animală, condiţiile de depozitare şi transport, precum şi cerinţele referitoare la marcarea de identificare a produselor de origine animală.

Politica