joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Hacker de Vâlcea, extrădat în SUA

Un bărbat din Râmnicu Vâlcea a fost extrădat în Statele Unite ale Americii unde urmează să fie judecat pentru infracțiuni informatice. Bărbatul în vârstă de 38 de ani a fost prins de polițiștii vâlceni în urmă cu o lună. Acesta a fost dat în urmărire internațională de un
tribunal din SUA. Vâlceanul este vinovat de înşelăciuni pe internet, prin vânzări de bunuri fictive, dar şi de accesarea ilegală a unor conturi bancare şi efectuarea unor transferuri neautorizate. A stat aproximativ o lună în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti. Tribunalul SUA pentru Districtul de Nord al Statului Ohio a emis mandatul de arestare preventivă în lipsă, asta pentru că românul plecase din State. De altfel, este bănuit că ar fi în spatele unei unei reţele care acţiona în 10 ţări. Printre altele, membrii grupării trimiteau emailuri la viitoarele victime şi apoi le virusau calculatoarele pentru a intra în posesia datelor şi parolelor de acces la conturile bancare, potrivit Adevărul.
Conform unui comunicat remis de IPJ Vâlcea, „În perioada 2005 – 2010, persoana bănuită, în complicitate cu alte persoane, ar fi desfăşurat o schemă frauduloasă complexă, pe internet, prin postarea unor anunţuri de vânzare fictivă, pe platforme de comerţ electronic, a unor bunuri cu valoare ridicată. Astfel, cumpărătorii ar fi fost direcţionaţi să transfere banii, fără a intra efectiv în posesia bunurilor. De asemenea, persoana ar fi accesat, împreună cu alţii, în mod ilegal, conturi bancare din Statele Unite ale Americii şi ar fi efectuat transferuri bancare neautorizate”.
În plus, Râmnicu Vâlcea este cunoscut ca Hackerville din cauza numărului foarte mare de infractori pe calculator proveniţi de aici. Paguba pe care românul a făcut-o este de cel puțin 4 milioane de euro. Acesta va fi judecat în SUA pentru faptele sale.

Politica