joi, mai 9, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Român, reținut în cazul uciderii jurnalistei Viktoria Marinova

Poliţia bulgară a anunţat marţi că a reţinut, pentru 24 de ore, un cetăţean român de origine ucraineană şi că în prezent verifică alibi-ul său în cadrul anchetei privind asasinarea jurnalistei de investigaţii Viktoria Marinova.

Ministrul de interne bulgar a menţionat că un reprezentant al Parchetului de la Sofia era aşteptat marţi la Ruse pentru o conferinţă de presă despre acest caz.

Viktoria Marinova (30 de ani), care era reprezentant administrativ şi prezentatoare la postul local TVN Ruse, a murit după ce a fost lovită, strangulată şi violată. Corpul său lipsit de viaţă a fost descoperit sâmbătă într-un parc din oraşul Ruse, aproape de malul Dunării.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Anchetatorii încearcă să afle mobilul asasinatului fără a exclude o posibilă legătură cu activitatea profesională a victimei.

La ultima ediţie a emisiunii sale din 30 septembrie, Marinova a difuzat o convorbire cu doi reputaţi jurnalişti de investigaţii: Dimitar Stoianov din Bulgaria şi Attila Biro din România, care întreprind o anchetă în legătură cu bănuielile de fraudă în cazuri de gestionare a fondurilor europene, în care ar fi implicaţi oameni de afaceri şi aleşi. Dimitar Stoianov şi Attila Biro au fost reţinuţi pentru scurt timp de către poliţie în cursul acestei anchete, cazul lor provocând o reacţie de condamnare din partea organizaţiei neguvernamentale Reporteri fără Frontiere (RSF).

Viktoria Marinova a devenit al treilea jurnalist de investigaţii din Uniunea Europeană ucis în ultimele 12 luni, după asasinarea jurnalistei malteze Daphne Caruana Galizia în octombrie 2017 şi a ziaristului slovac Jan Kuciak în februarie acest an.

sursa foto: Mediafax

 

Politica