sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Alte 5 cazuri de West Nile, in Dolj

Cinci noi cazuri de infectie cu West Nile au fost inregistrate in judetul Dolj. Numarul doljenilor imbolnaviti se apropie de 30, o femeie, de 75 de ani, din Poiana Mare decedand in urma complicatiilor date de aceasta infectie transmisa de tantari.

Cele cinci noi cazuri sunt atat din Craiova, cat si din alte localitati ale judetului.

„În cadrul activităţii de supraveghere şi control a infecţiei cu virusul West – Nile care se desfăşoară la nivel naţional în perioada 1 mai – 31 octombrie, în săptămâna 35/2018 în judeţul Dolj au fost confirmate 5 cazuri cu infecţie cu virusul West – Nile, la 1 femeie şi 4 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 48 şi 71 de ani, din Craiova – 1, Băileşti – 1, Bucovăţ – 1, Cioroiaşi – 1 şi Fărcaş – 1, internate la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Craiova, cu evoluţie clinică favorabilă”, arata DSP Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

In total, in acest an, 26 de doljeni s-au imbolnavit de West Nile.

Potrivit specialistilor in sanatate publica, infecţia cu virusul West – Nile este transmisă prin înţepătura de ţânţar şi determină la adulţi o neuroinfecţie, care în majoritatea cazurilor este subclinică, dar uneori poate prezenta şi manifestări de meningită, meningoencefalită sau encefalită cu lichid clar. Virusul nu afecteaza copiii cu varsta sub 15 ani.

Pentru prevenirea infecţiei cu virusul West – Nile, Direcţia de Sănătate Publică Dolj recomandă populaţiei:

– să evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi;

– să utilizeze substanţe chimice repelente de ţânţari;

– să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă;

– să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriilor, să îndepărteze recipientele de apă stătută.

În cazul în care o persoană prezintă semne de boală (febră, dureri de cap, astenie, vărsături, tulburări de memorie, dureri articulare sau musculare) sau alte situaţii care survin în 3-7 zile de la o posibilă înţepare de ţânţar, aceasta trebuie să se prezinte de urgenţă la medicul de familie sau (cei neasiguraţi) la cel mai apropiat cabinet medical.

Politica