marți, mai 21, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Deputatul PNL Nicolae Giugea și-a prezentat activitatea parlamentară

Vineri, 3 august, la sediul PNL Dolj deputatul liberal Nicolae Giugea a susținut o conferință de presă. În cadrul acesteia a fost prezentată activitatea sa parlamentară. Din 2016 și până acum Nicolae Giugea a avut 61 luări de cuvânt, 36 de declarații politice, a contribuit la 56 de propuneri legislative, a adresat 40 de întrebări și interpelări și a semnat 11 moțiuni.

Printre propunerile legislative pe care le-a semnat în sesiunea parlamentară care s-a încheiat se numără – legea anti-birocrație, proiect de lege privind interzicerea temporară a exportului de lemne de foc, propunere legislativă pentru instituirea Zilei Naţionale a Meseriilor, propunere legislativă pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 34/2015 privind reglementarea unor măsuri pentru stimularea absorbţiei fondurilor externe nerambursabile. ”Din păcate, aceste inițiative legislative sunt abandonate pe la comisii sau au intrat pe ordinea de zi fără a fi discutate. Asta pentru că, din 2016, majoritatea din Parlament are o singură preocupare – să îl scape pe Dragnea de pușcărie. Discutăm despre Codul Penal, ne luptăm să schimbăm procurorii care au cutezat să îi ancheteze pe cei de la PSD. Dar nu discutăm  despre cum să scăpăm de birocrație, sau cum să interzicem exportul de lemn de foc” a declarat Nicolae Giugea.

La votarea bugetului pe 2018, Nicolae Giugea a avut 3 propuneri de amendamente – alocarea a 2 milioane de lei pentru studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic necesare construirii unui spital regional de pediatrie, suplimentarea  cu 48,861 milioane lei pentru reabilitarea DN 56 Craiova-Calafat și alocarea a 60 de milioane de lei pentru  centura de ocolire craiova varianta sud dn 56 – dn 55 – dn 6. ”Niciuna dintre aceste propuneri nu a fost acceptată, deși la fiecare dintre ele am indicat sursa de finanțare. Asta în condițiile în care Oltenia este singura regiune din România care nu are un spital de pediatrie.” a spus Nicolae Giugea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Un alt subiect abordat a fost legat de pesta porcină africană. ” Primele cazuri au fost semnalate din 2017 în Satu Mare și în Deltă. Nu a luat nimeni nicio măsură. Și acum ne trezim că avem peste 500 de focare de infecție. Abia în iulie 2018 s-a decis închiderea târgurilor de animale. În tot acest timp virusul s-a răspândit, iar acum situația a scăpat de sub control. România nu va mai avea dreptul să exporte carne de porc. Și, cum experiența altor țări ne arată că eradicarea pestei porcine africane durează zeci de ani, rezultă că sectorul de prelucrare a cărnii de porc va fi distrus în următoarele decenii” a mai spus Nicolae Giugea.

De asemenea, deputalul liberal a semnat pentru campania ”Fără penali în funcții publice”. ”M-am săturat de toți penalii care ne conduc țara și ne dau lecții” a spus Nicolae Giugea care a invitat toți doljenii să semneze pentru această inițiativă.

Biroul de presă PNL Dolj

spot_img
spot_img

Politica