joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Peste o mie de dascăli din Dolj vor un post sigur la catedră

Peste o mie de profesori din judeţul Dolj vor susține, astăzi, proba scrisă a examenului de titularizare. Pentru a deveni titulari pe post, candidații trebuie să obţină minimum nota 7 la testarea scrisă. În caz contrar, dacă obţin o notă între 5 şi 6,99, aceştia rămân suplinitori pentru încă un an. Ca în fiecare an, cea mai mare problemă este numărul mic de catedre comparativ cu cel al candidaţilor. Mulți dintre dascălii din Dolj, pentru a-şi spori şansele de reuşită, au optat şi pentru alte judeţe.

După elevi, a venit şi rândul dascălilor doljeni să treacă prin febra examenelor! Cadrele didactice, promoţia 2018, sau suplinitori din anii anteriori vor trebui să se prezinte, azi, la testul scris, nota obţinută având o pondere de 75% în media de repartizare. Diferenţa o asigură notele luate cu ocazia susţinerii inspecţiilor de la clasă. Condiţia angajării pe perioada nedeterminată (titularizare) este ca respectivul candidat să obţină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică şi/sau inspecţia specială la clasă.

93 de înscriși și un singur post, la limba română

Policlinica Buna Vestire Craiova

Referitor la numărul de posturi din Dolj, anul acesta sunt 66 de catedre, la discicipline precum: limba română, matematică, educaţie fizică şi sport, limba şi cultură engleză, cultură civică, judo, carting, fizică, dar şi la muzică instrumentală şi instruire practică. Foarte multe persoane s-au înscris pentru posturile de educator, fiind 248 de candidaţi pe listă. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, aici sunt opt catedre vacante pe perioadă de patru ani şi alte 80 de posturi vacante sau rezervate pentru un an. Bătălie mare va fi şi pentru un post de învăţător, fiind 112 candidaţi şi cinci posturi pe patru ani. De asemenea, la limba şi literatura română sunt 93 de înscrişi şi un post vacant pe patru ani, la care se adaugă trei posturi rezervate. 

24 iulie, rezultate finale

Chiar dacă nu se titularizează în această vară, dascălii pot ocupa fracţiuni de normă urmând a deveni titulari în primăvara anului 2019, potrivit Legii Educaţiei. În total, în judeţul Dolj s-au înscris în vederea susţinerii examenului de titularizare nu mai puţin de 1.112 candidaţi. Primele rezultatele se vor afișa în data de 17 iulie, iar în perioada 17-18 iulie Inspectoratul Școlar Județean Dolj înregistrează contestațiile. Rezultatele finale vor fi comunicate pe 24 iulie. 

Politica