miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Curs gratuit pentru tinerii interesați de informatică. Cei mai buni au fost premiați

Tinerii craioveni de la PRO BST IT, cei care au realizat proiectul Nova Booker, privind programările online la frizerii și nu numai, au derulat un prim proiect care a venit în sprijinul studenților și elevilor interesați de domeniul IT.

Timp de o săptămână, peste 50 de tineri au luat parte la școala de vară Open4Tech Summer School 2018, organizată la Departamentul de Informatică din cadrul Facultății de Științe al Universității din Craiova. Cursurile au fost gratuite și au constat în workshop-uri tematice, în care li s-a prezentat cursanților ce se învăță astăzi, în lume, în acest domeniu, dar și în discuții despre posibilitățile de angajare după studii.

A fost organizat și un concurs cu premii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Dragoș Sebeștin și Liviu Dima, trainerii cursului Open4Tech – OOP, HTML, SQL, FTP what? din cadrul școlii de vară Open4Tech Summer School 2018 au desemnat câştigătorii premiului de 2.000 lei, oferit de firma W-Systems.

Premiul s-a acordat pentru cel mai bun proiect realizat pe o temă lansată la ultimul curs și a fost împărțit între două echipe formate din Mazilu Eduard, Stan Bianca, Cîrciumaru Alex​ și respectiv Matei Octavian, Vlad Vlăsceanu și Spiridon Sergiu.

În proiectul lor, tinerii de la PRO BST IT au fost sprijiniți de Mirel Coșulschi, conferențiar la Facultatea de Științe a Universității din Craiova, și au avut drept parteneri, pe lângă W-Systems, firmele Netrom și Caphyon.

Proiectul va continua, spun tinerii implicați, ei dorindu-și chiar să îl extindă în licee, unde se gândesc să ducă psihologi care să îi ajute pe elevi să își găsească vocația înainte de a decide ce facultate să urmeze.

Politica