vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Lefuri diminuate la Primăria Bălești. Primarul nu vrea să intre în blocaj

Salariaţilor Primăriei Băleşti din județul Gorj le-au fost diminuate lefurile, cu sume între între 200 şi 500 de lei, după ce la nivelul instituției a fost luată decizia de a scădea toate salariile cu 20%. Primarul a venit cu această idee, în urmă cu două luni, tocmai pentru a nu intra într-un blocaj financiar.

Procedând astfel, la nivelul Primăriei Bălești se pot primi și salarii și se continuă proiectele aflate în derulare. Potrivit edilului comunei, Mădălin Ungureanu, toți cei aproximativ 50 de angajați au semnat un acord privind această măsură, existând speranțe că diferențele vor fi recuperate după rectificarea bugetară estimată a avea loc la jumătatea acestei luni. „Decizia a fost luată acum două luni, tocmai pentru a nu ne bloca. Împreună cu ceilalţi din conducere am stabilit să diminuăm salariile, cu acordul angajaţilor, cu 20%. Am făcut acest lucru pentru a ne continua în perfectă stare proiectele pe care le avem de implementat la nivelul comunei, pe partea de cofinanţare. Toţi angajaţii au fost de acord. Aşteptăm rectificarea bugetară, se pot recupera banii pe parcurs. S-au majorat salariile şi acum trebuie să asigurăm sursa de finanţare”, a explicat Ungureanu.

Rectificarea bugetară, gură de oxigen și pentru Primăria Târgu Jiu

Policlinica Buna Vestire Craiova

Această primărie nu este singura care are dificultăți financiare. Majoritatea edililor din Gorj speră ca rectificarea bugetară să fie una pozitivă, mari probleme anunțându-se chiar și la Târgu Jiu. Primarul Marcel Romanescu a menționat că are nevoie de nu mai puțin de 240 de miliarde de lei vechi pentru ca situația să nu se agraveze la Primăria Târgu Jiu. În caz contrar, vor apărea datorii. 

Politica