vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

A doua zi de protest la IDP Gorj. Muncitorii au ales sediul Prefecturii Gorj

Salariaţii Întreprinderii Drumuri și Poduri, unitate care se ocupă de consolidarea podului de la Turcineşti și care este în subordinea Consiliului Județean Gorj, au protestat miercuri, pentru a doua zi consecutiv. Aflați la limita răbdării, muncitori au mers pe jos până în fața sediului Prefecturii Gorj, dorind astfel să atragă atenția autorităților cu privire la problemele lor.

Angajații IDP susţin că, de la începutul acestui an şi până în prezent au primit doar 950 de lei. Aceştia abia fac față traiului de zi cu zi și spun că dacă nu ar avea familii nu ar mai avea cum să trăiască.

500 de lei/persoană, „ofertă” refuzată de muncitori

Policlinica Buna Vestire Craiova

După protestul de marți, de la locul desfășurării lucrărilor, muncitorilor li s-a propus, ca soluție de moment, să i se ofere, fiecărei persoane, suma de 500 de lei. Aceștia nu au acceptat, miercuri dimineață protestând în fața Prefecturii Gorj, în speranța că cineva din rândul autorităților va lua situația în serios. „Oamenii au fost informaţi că suntem în procedură de a accesa de la Fondul de Garantare cele 3 salarii. S-au depus documentele, se verifică, aşteptăm într-un timp rezonabil să primim acele sume de bani. Pe luna aprilie, atunci când am intrat în insolvenţă am acordat suma de 700 de lei, în luna mai am acordat suma de 250 de lei, iar acum încercăm să mai oferim o sumă din banii pe care i-am încasat. Acestea sunt procedurile, nu depinde de noi. Ne-am fi dorit mult mai devreme să acordăm banii”, a declarat Marius Florică, administrator special IDP Gorj. Din luna aprilie, întreprinderea, aflată în subordinea Consiliului Județean Gorj, a declanșat procedura de insolvență, Marius Florică fiind numit administrator special.

Politica