sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

U Craiova 1948 SA nu are unde să joace în Bănie!

Trupa lui Nicolo Napoli este pe punctul de a pleca în pribegie. Chiar dacă stadionul Aripile corespunde din punct de vedere sportiv, nu îndeplinește normele de siguranță.

Divizionara C ACSO Filiași are, la fel ca și U Craiova 1948 SA, contract de închiriere a bazei sportive de la Aeroport. În baza acestui contract a trimis depeșă la federalii bucureșteni prin care-i chema să omologheze stadionul Aripile pentru Liga a III-a. Drept urmare, marți, o Comisie din cadrul Federației Române de Fotbal, condusă de Felix Grigore, a venit și a dat undă verde la fotbal. După inspecție, reprezentanții FRF au omologat provizoriu până la sfârșitul campionatului 2018-2019 stadionul Aripile.

Așadar, din punct de vedere sportiv se poate juca. Însă baza de la Aeroport are hibele ei majore din punct de vedere al siguranței. În sensul că există o singură cale de acces, nu două sau trei câte sunt necesare pentru un stadion, la nivelul fotbalului profesionist. Așadar, e imposibil de conceput un plan de siguranță, de evacuare a arenei sportive. În consecință, este imposibil pentru stadionul de la Aeroport să își ia avizele de securitate pentru meciuri de Liga a III-a. În aceste condiții, Dina și colegii săi vor trebui să-și caute o altă casă pentru primul campionat în fotbalul profesionist.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Stadioanele din zonă omologate sau care pot fi omologate pentru nivelul Ligii a III-a sunt „Ion Oblemenco”, „Extensiv”, „Chimia”, cel din Podari, care a mai găzduit meciuri de liga a treia. În cadrul unei ședințe extraordinare de îndată ce a avut loc pe 4 iunie, Consiliul Local Craiova a respins cererea clubului patronat de Mititelu de a evolua pe „Ion Oblemenco”. Pe stadionul „Extensiv” își dispută meciurile din Liga a III-a echipa a doua a clubului U Craiova 1948 Club Sportiv SA. Stadionul „Chimia” aparține lui Boldici, prieten și partener de afaceri cu Victor Pițurcă, deci imposibil de jucat. Podariul nu s-a prezentat la ultimul meci acasă contra formației U Craiova 1948 SA, pentru a-și proteja stadionul care a fost, potrivit oficialilor comunei, devastat de fanii alb-albaștrilor la ultima deplasare.

În această situație, campioana Doljului trebuie să găsească o bază sportivă care să fie omologată pentru Liga a III-a. Între variante ar fi stadioanele din Severin, Târgu Jiu sau Caracal.

Politica