vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cu emoții, mii de elevi din Dolj au trecut de prima probă scrisă a Bacalaureatului

Elevii doljeni care luni au susținut prima probă scrisă a examenului de bacalaureat sunt optimiști în privința notelor la limba și literatura română. Cei mai mulți dintre cei care au dat testarea la Colegiul Național „Frații Buzești” din Craiova estimează punctaje peste 8.00. În județ, au fost și elevi care au ales să riște și au dat-o în bară, fiind scoși din sala de examen din cauza fițuicilor și a căștilor cu care se „dotaseră”.

Cine s-a pregătit în timpul anilor de școală nu a avut probleme la prima probă scrisă a examenului de bacalureat. Subiectele au fost accesibile, necesitând atenție sporită, după cum au spus candidații.

Ne-am pregătit din timpul anului, am avut și profesori foarte buni și acum nu prea are cum să ni se pară greu. La limba română mă aștept la o notă între 9 și 10. Am terminat la Colegiul „Frații Buzești” și vreau să merg la Facultatea de Medicină, aici la noi în oraș. La proba privind specializarea am ales chimia. Nu mă tem nici la următoarele probe, dar sunt emoții. Este firesc”, a spus eleva Mihaela Bălă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Am terminat la Liceul de Arte, dar m-am pregătit pentru Medicină”

La rândul ei, eleva Alexandra Veleanu, deși este absolventă a Liceului de Arte din Craiova, vrea să devină medic. A trecut cu bine peste prima probă a examenului de bacaluareat, optând pentru opera lui Eminescu la redactarea eseului.

Cred că operele lui Eminescu le știm cu toții. M-am descurcat. A fost mai dificil cel de-al doilea subiect, dar nu imposibil de rezolvat. Estimez că iau peste 8. Mai departe vreau să merg la Facultatea de Medicină. Am terminat la Liceul de Arte, dar m-am pregătit pentru Medicină”, a spus Alexandra. Colega ei, Maria Elida, speră la o notă de peste 8,50, la limba și literatura română, pentru viitor alegând același profil, Artele, dar vrea să studieze peste hotare.

Fițuici la Filiași, căști la „Gheorghe Chițu”

Conform bilanțului Inspectoratului Școlar Județean Dolj, doi elevi care s-au înscris pentru a susține examenul de bacalureat, în județul Dolj, au fost eliminați de la prima probă a concursului. Incidentele au avut loc la centrul de examinare din Filiași, candidatul având fițuici asupra lui și la Colegiul Național „Gheorghe Chițu” din Craiova, cel în cauză dotându-se cu o pereche de căști.

În județul Dolj, pentru susținerea acestei probe s-au înscris 4.324 de candidați. Dintre aceștia, 3.692 sunt din seria curentă și 632 din seria anterioară. Pentru proba de limba și literatura română, din numărul total de candidați înscriși 345 și-au echivalat această probă. Au fost înscriși 3.979 elevi, dintre aceștia, din păcate, doi au fost eliminați din examen datorită faptului că unul dintre ei avea căști, celălalt fițuici”, a declarat inspectorul școlar general al ISJ Dolj, Monica Sună.

În Dolj, numărul absenților a fost de 374, în două centre de examen prezența fiind de sută la sută (Colegiul Național „Carol I” din Craiova și Colegiul Național „Frații Buzești Craiova).

Politica