vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Inspectorii DSP Dolj, cu ochii pe ștrandurile și piscinele din județ

În această vară, doljenii au la dispoziție, pentru petrecerea timpului liber, nu mai puțin de 20 de ştranduri şi piscine. Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj sunt cu ochii pe toate aceste obiective și speră să nu apară probleme în acest sezon. Controalele vor lua startul din data de 25 iunie și se vor derula până în luna august inclusiv.

Inspectorii DSP Dolj vor face verificări periodice la ştrandurile şi piscinele din județ, proprietarii bazinelor fiind însă cei care aveau obligaţia de a lua probe de apă şi a le duce la laborator înainte de a le deschide.

Autorizaţia se cere prin declaraţie pe propria răspundere şi sunt verificaţi, apoi, de colegii mei de la Direcţia de Control în Sănătate Publică. Fiecare administrator de piscină sau ştrand are obligaţia de a verifica periodic calitatea apei din bazin, de a recolta probe pentru depistarea existenţei clorului rezidual. Când reprezentanţii DSP merg în control, trebuie să li se pună la dispoziţie toate documentele necesare. Noi vom începe un control, acțiunea fiind una tematică, din data de 25 iunie. Verificările se vor face până în august inclusiv, cât ține sezonul”, a explicat dr. Ștefan Popescu, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica