sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Frații criminali din Craiovița Nouă, cu 37 de ani de pușcărie, cer pedepse mai mici

Curtea de Apel Craiova a menținut arestarea preventivă a celor doi frați, Gabriel Teodorescu şi Luigi Teodorescu, de 23, respectiv 20 de ani, din Craiova, care au ajuns după gratii în cazul crimei din cartierul craiovean Craiovița Nouă, pe 7 decembrie 2016, după ce anchetatorii au stabilit că amândoi au participat la uciderea lui Ionuţ Antoni Fieraru, de 20 de ani. Cei doi au abandonat victima în stradă și au fugit, fiind găsiți după aproape 24 de ore. Luna trecută au fost condamnați la 18 ani și 8 luni, respectiv 19 ani de închisoare cu executare, au declarat apel, iar primul termen a fost vineri, la Curtea de Apel Craiova.

Reamintim că oribila crimă s-a petrecut pe 6 decembrie 2016, dimineața, aproape de ora 2.00, în apropierea unui hipermarket din cartierul craiovean Craiovița Nouă, victimă fiind un tânăr de 20 de ani, din Craiova. Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care au condus cercetările în acest caz, după ce s-a pus totul cap la cap s-a stabilit că discuțiile dintre victimă și fratele agresorului erau mai vechi și că cei doi se cunoșteau, ambii frați fiind implicați direct în comiterea crimei: „marţi, 6 decembrie, în jurul orei 01.45, în timp ce se aflau pe bulevardul Tineretului din municipiul Craiova, în zona Poştei din Craioviţa Nouă, pe fondul unui conflict preexistent între Teodorescu Luigi (20 de ani) şi Fieraru Antoni-Ionuţ (20 de ani), Teodorescu Gabriel (23 de ani) l-a lovit pe acesta din urmă cu un cuţit în zona cervicală anterioară, cu consecinţa producerii unor leziuni traumatice care i-au produs decesul, fiind ajutat de fratele său care, prin agresiuni exercitate concomitent asupra victimei, a contribuit la menţinerea şi întărirea rezoluţiei infracţionale de suprimare a vieţii acesteia”.

Conform procurorilor, crima a avut la bază o serie de neînţelegeri care existau deja între victimă, Ionuţ Antoni Fieraru, şi Luigi Teodorescu, din cauza relaţiilor lor cu o fată. În momentul când s-au întâlnit pe stradă, Luigi s-a apucat la ceartă cu Fieraru, l-a lovit, şi l-a împiedicat să fugă în momentul când Gabriel a scos cuţitul: „inculpatul Teodorescu Luigi i-a redus acestuia posibilitatea de a se apăra şi de a-şi asigura scăparea, atunci când a încercat să se îndepărteze, întrucât a observat că inculpatul Teodorescu Gabriel era înarmat cu o armă albă (corp tăietor-înţepător)”, au mai precizat procurorii. Medicii legiști au stabilit că Fieraru Antoni-Ionuţ a fost lovit cu corp tăietor-înţepător, în zona cervicală anterioară, fiindu-i provocate leziuni traumatice incompatibile cu viaţa.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Imediat după comiterea faptei cei doi fraţi au dispărut, fiind depistaţi marţi seara de poliţişti şi duşi la audieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj. Au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar miercuri, pe 7 decembrie, au fost prezentaţi Tribunalului Dolj, care le-a emis mandate de arestare prentru 30 de zile.

Pe fond, Tribunalul Dolj a dispus, pe 22 mai, anul trecut, începerea procesului, respingând excepțiile invocate de inculpați, Gabriel Teodorescu fiind judecat pentru săvârşirea infracţiunilor de: omor, lovire sau alte violenţe, tulburarea ordinii şi liniştii publice, iar Luigi Teodorescu pentru săvârşirea infracţiunilor de: omor, tulburarea ordinii şi liniştii publice.

La începutul lunii mai a.c. judecătorii de la Tribunalul Dolj au pronunțat sentința: „Aplică inculpatului Teodorescu Luigi pedeapsa cea mai grea, aceea de 18 ani închisoare, la care se adaugă sporul de 1/3 din pedeapsa de 2 ani închisoare, respectiv, 8 luni, urmând ca în final, inculpatul Teodorescu Luigi să execute pedeapsa finală de 18 ani şi 8 luni închisoare. Deduce din pedeapsa aplicată inculpatului Teodorescu Luigi perioada reținerii şi a arestului preventiv, din data de 07.12.2016, la zi şi menţine starea de arest a inculpatului. (…) Aplică inculpatului Teodorescu Gabriel pedeapsa cea mai grea, aceea de 18 ani închisoare, la care se adaugă sporul de 1/3 din pedepsele de 2 ani închisoare, respectiv 8 luni, şi un an închisoare, respectiv 4 luni, urmând ca în final, inculpatul Teodorescu Gabriel să execute pedeapsa finală de 19 ani închisoare. Deduce din pedeapsa aplicată inculpatului Teodorescu Gabriel perioada reținerii şi a arestului preventiv, din data de 07.12.2016, la zi şi menţine starea de arest a inculpatului”, se arată în hotărârea instanței. În plus, cei doi trebuie să achite daune morale și materiale în valoare de peste 71.000 euro și câte 15.000 lei cheltuieli judiciare.

Cei doi inculpați au declarat apel, care s-a înregistrat la Curtea de Apel Craiova. Vineri, 15 iunie a.c., la primul termen, instanța a menținut arestarea preventivă a fraților Teodorescu și a amânat cauza pentru 6 septembrie a.c., la cererea avocatei lor, care nu s-a putut prezenta: „Menţine măsura arestului preventiv cu privire la inculpaţii Teodorescu Gabriel şi Teodorescu Luigi. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică. (…) Amână cauza având în vedere cererea de amânare formulată de av. Maria Vasii, apărător ales al inculpaților, fiind în imposibilitate de a se prezenta din motive medicale”, se arată în încheierea de ședință a instanței.

 

spot_img
spot_img

Politica