duminică, iulie 21, 2024

Ultima ora

Sport

UVT, proiect cu cinci licee timișene

Elevii liceelor teoretice din Făget, Recaș și Buziaș, precum și ai liceelor tehnologice din Deta și Lovrin sunt principalii beneficiari ai unui proiect derulat de Universitatea de Vest din Timișoara, „Găsește-ți calea spre UVT”. Inițiativa se adresează elevilor din medii defavorizate și este menită a le crește șansele de acces la învățământul superior, prin servicii de consiliere și orientare în carieră. Reprezentanții celor cinci licee s-au aflat ieri la Universitate, unde au semnat acordul de parteneriat necesar desfășurării activităților proiectului.

Așa cum anunțam în urmă cu două săptămâni, accentul este pus pe testarea vocațională a unui număr de cel puțin 100 de elevi din licee din medii defavorizate, în vederea realizării consilierii și orientării lor în carieră în conformitate cu pofilele vocaționale identificate. De asemenea, vor fi instruiți cel puțin 50 de profesori pentru realizarea de activități de consiliere vocațională primară și vor fi informați părinții cu privire la necesitatea și importanța orientării în carieră a copiilor lor.

„Universitatea noastră poate și are responsabilitatea de a contribui la rezolvarea multor probleme din educație, înainte ca ele să se manifeste la nivel universitar. Tinerii din mediul rural sunt oarecum privați de posibilitățile de consiliere și orientare disponibile în orașe, astfel că sunt predispuși la erori în alegerea traseului educațional. O alegere greșită la terminarea liceului le poate marca întreaga viață. Sunt convins că proiectul va reduce acest risc, fiind un real ajutor elevilor din cele cinci licee. La final, bunele practici și lecțiile învățate în cadrul acestui proiect pot constitui un punct de referință pentru intervenția în alte școli, în scopul susținerii unei decizii informate a elevilor privind propria carieră”, spune rectorul UVT, prof. dr. Marilen Pirtea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Prin activitățile desfășurate, proiectul va permite dezvoltarea unei componente de servicii a Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră al UVT adresată elevilor, mărindu-se astfel sfera de acțiune și influență a Centrului, care în trecut a cuprins doar activitatea cu studenții. Proiectul „Găsește-ți calea spre UVT” se va derula în intervalul 23 mai – 13 decembrie 2018, este coordonat de conf. univ. dr. Ramona Paloș și beneficiază de finanțare prin Fondul de Dezvoltare Instituțională destinat universităților de stat – FDI 2018.

Politica