joi, iunie 13, 2024

Ultima ora

Sport

Numele firmei care va reabilita Podul Olt ar putea fi dezvăluit în curând

Directorul Secţiei Drumuri Naţionale Slatina, Adrian Motorga, a declarat că procedura de atribuire a contractului pentru reabilitarea Podului Olt este în curs, după ce au fost foarte multe solicitări de clarificări tehnice.

„La Podul Olt, lucrarea este în procedură de atribuire. Nu mai durează foarte mult şi se va afla şi câştigătorul. Au fost foarte multe clarificări tehnice cerute”, a afirmat el.

Proiectul privind reabilitarea Podului Olt este gestionat de Direcţia Regională Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova şi nu de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Policlinica Buna Vestire Craiova

Valoarea estimată, fără TVA, a investiţiei este de 26,35 milioane lei, fără TVA. Contractul este finanţat cu bani de la bugetul de stat.

De-a lungul timpului, în calea de rulare a Podului Olt au apărut gropi mai mici sau mai mari. Cea mai recentă este din 26 iulie 2016, când angajaţii SDN Slatina au împrejmuit zona cu balize de ocolire, în aşteptarea scoaterii la licitaţie a lucrării de reparaţie. Ulterior, „artificiul” găsit de drumari a fost aplicarea unei plăci de metal deasupra fisurii. Deoarece nu s-a intervenit, groapa s-a mărit, iar soluţia găsită a fost aplicarea unei plăci de metal şi mai mare. Abia în august 2017, groapa a fost astupată.

Şi în 2010, în dreptul primului picior al podului, dinspre Slătioara, în carosabil a apărut o groapă de o jumătate de metru. Aceasta a fost acoperită după câteva zile în care traficul s-a desfăşurat cu greutate sau a fost închis. Costurile acelei lucrări s-au ridicat la aproximativ 200 de milioane de lei vechi.

Problemele cu găurile în covorul asfaltic au început să apară după mineriada din 1999, când pentru blocarea accesului, pe pod au fost puse bucăţi mari de piatră, care au afectat structura de rezistenţă. Pe de altă parte, problemele din ultimii ani sunt cauzate chiar de lucrările de reabilitare de acum 25 de ani, care au fost făcute de mântuială.

Politica