duminică, martie 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Povestea „Oltenia coase ie“ continuă în Galeriile Cromatic

Craiovenii sunt invitați vineri, 15 iunie 2018, ora 12.00, în Galeriile „Cromatic“, la Expoziția – concurs de cusut ie / cămașă tradițională „Povestea continuă“, cu participare națională și internațională, organizată de Grupul „Oltenia coase ie“.

Juriul va selecta din 25 de exponate, intrate în concurs pe două secțiuni: prima ie și ii cusute încă din 2016 încoace. Va fi prezentă la Craiova, în Galeriile „Cromatic“ și doamna prof. univ. dr. Doina Ișfănoni, cercetător etnolog, istoric și teoretician de artă, membru al Comisiei Naționale pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial, București.

Organizatorii au stabilit pentru intrarea în concurs respectarea specificului zonei etnografice prezentate. De asemenea, o altă condiție a fost ca modelele să fie cât mai vechi, admise fiind si reinterpretări, dar care să fie întocmai cu specificul etnografic zonal reprezentat pe ie.

Participanții la concurs sunt din diferite colțuri ale țării, București, Galați, Craiova, Slatina, din localitatea Suplac – jud. Mureș, dar și din Nefta – Tunisia și au avut ca surse de inspirație pentru cusăturile tradiționale albume reprezentând majoritatea regiunilor românești.

Expoziția Grupului „Oltenia coase ie“ va rămâne deschisă pe simezele „Cromatic“ până duminică, 24 iunie 2018 – Ziua Universală a Iei, sărbătorită de Sânziene.

Politica