marți, mai 21, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Expoziţia de fotografie Marele Război în Imagini, din colecția Muzeului Olteniei

Secţia Istorie-Arheologie a Muzeului Olteniei Craiova desfășoară, cu sprijinul Consiliului Judeţean Dolj și, în parteneriat, cu Consiliul Local Municipal și Primăria Municipiului Craiova, cu prilejul evenimentului Zilele Municipiului Craiova, proiectul cultural Marele Război în Imagini, din colecția Muzeului Olteniei.
Muzeul Olteniei Craiova vă invită miercuri, 5 Iunie 2018, ora 10, în Piața Frații Buzești din Craiova, la vernisarea expoziţiei de fotografie Marele Război în Imagini din colecția Muzeului Olteniei. Foto-expoziția va fi deschisă spre vizitare în perioada 5-9 iunie 2018, între orele 1000 – 1800.
Evenimentele care au marcat într-un mod profund istoria acestor meleaguri în urmă cu un veac sunt readuse și reflectate într-un mod aparte pentru publicul craiovean prin 40 de fotografii inedite din patrimoniul Muzeului Olteniei.
Adevărate opere de artă, cele 40 de imagini, care vor fascina cu siguranță publicul, redau perspective inedite asupra acelor vremuri, deschizându-se astfel o ușă către o lume demult apusă. Publicul va putea identifica chipuri de eroi, de medici și surori medicale, momente ale ocupației României de către Puterile Centrale, cadre surprinse în lagărele de prizonieri, militari la datorie sau în clipe de destindere, precum și câteva imagini mai puțin cunoscute din momentul realizării Marii Uniri de la Alba Iulia, din decembrie 1918.
Expoziția vine în completarea strategiei Muzeului Olteniei de a promova patrimoniul cultural naţional prin expoziţii şi activităţi inedite iniţiate de specialiştii Secţiei de Istorie-Arheologie, cu sprijinul Consiliului Judeţean Dolj.
Foto-expoziția se adresează publicului larg, fiind atractivă deopotrivă pentru cei mici, dar şi pentru adulți, şi va marca o nouă contribuţie a Muzeului Olteniei Craiova la constituirea unei frumoase tradiţii în Urbea noastră cu ocazia acestei sărbători, Zilele Municipiului Craiova.

spot_img
spot_img

Politica