vineri, iunie 14, 2024

Ultima ora

Sport

„Căluşul Românesc”, la ediţie jubiliară. Slatina, împânzită de copii şi tineri dansatori şi instrumentişti

Ediţia cu numărul 20 a Concursului Naţional al Copiilor „Căluşul Românesc” a început, miercuri, la Slatina, cu deja tradiţionalele demonstraţii făcute de copiii şi tinerii prezenţi la eveniment. Deschiderea propriu-zisă a avut loc pe Esplanada Slatina, când aproape 2.000 de copii au dansat într-un tablou coregrafic.

Cum este şi tradiţia căluşului, dansatorii însoţiţi de tarafuri au trecut pragul Inspectoratului Şcolar, Primăriei Slatina şi Consiliului Judeţean.

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, i-a felicitat pe participanţii la Căluşul Românesc, exprimându-şi bucuria că ediţia aniversară a evenimentului are loc chiar în Anul Centenarului Marii Uniri.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cu toţii suntem martori la un eveniment important. De Rusalii, o dată pe an, Slatina se transformă în capitala Căluşului Românesc. Ediţia din acest an este cu atât mai importantă pentru că aniversăm atât 20 de ani de căluş, la Slatina, dar avem şi 100 de ani de la Marea Unire. Cu toţii, suntem bucuroşi să vedem atâţia copii şi tineri care duc mai departe cu pasiune dansul popular românesc. Felicit organizatorii, încă o dată, urez mult succes participanţilor şi să avem la cât mai multe ediţii”, a declarat Oprescu.

Festivitatea de deschidere de pe Esplanada din centrul municipiului a presupus un tablou coregrafic dedicat Centenarului, sub titulatura „Când se joacă româneşte, România întinereşte”. Aproape 2.000 de copii au participat la eveniment.

Ediţia aniversară din acest an are invitaţi de renume, un ansamblu din Slovacia, unul din republica Moldova. Am deschis evenimentul la Inspectoratul Şcolar, la Primăria municipiului Slatina, la Consiliul Judeţean, dar marea surpriză a ediţiei aniversare, în Anul Centenarului, este un tablou coregrafic intitulat «Când se joacă româneşte, România întinereşte»”, a declarat directorul Palatului Copiilor Slatina, Iliuţă Brăileanu, organizator al evenimentului.

Politica