marți, mai 21, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Punct smuls pe final

Deși avea nevoie de victorie pentru a nu-și compromite șansele de salvare, Pandurii a izbutit doar o remiză, scor 1-1, cu Luceafărul Oradea, în ultima partidă programată în acest sezon, la Motru. Gorjenii au smuls punctul pe finalul jocului, când echipa adversă îl avea între buturi pe fundașul Cristian Oroș.

Începutul jocului părea favorabil gazdelor, care în minutul 5 au obținut o lovitură de la 11 metri, acordată la pătrunderea în careu a lui Brian Lemac. Atacantul echipei Pandurii a fost agățat în suprafața de pedeapsă de portarul Alin Goia, care a și primit cartonașul galben. Balonul a fost pus la punctul cu var de Robert Băjan, însă goalkeeper-ul orădenilor a ghicit colțul și a respins în laterală. În minutul 52, și Luceafărul a beneficiat de lovitură de pedeapsă, iar Vlad Rusu n-a ratat. Penalty-ul a fost însă acordat destul de ușor, la duelul aerian dintre Băjan și Rusu, iar oficialii echipei gazdă au protestat vehement. Au urmat multe decizii de arbitraj care i-au nemulțumit pe olteni, însă aceștia s-au bucurat în minutul 83, când portarul Alin Goia a văzut cartonașul galben pentru tragere de timp și a fost eliminat, fiindcă mai fusese avertizat și la faza din minutul 5. Deoarece efectuase toate cele 3 schimbări, Luceafărul a fost nevoită să-l trimită între buturi pe fundașul Marius Oroș. În cele 10 minute în care s-a aflat în poartă, acesta a fost întrebuințat de atacanții echipei gazdă doar în minutul 88, când George Tudoran a pătruns în careu, l-a driblat pe portarul de conjunctură, ieșit în întâmpinare, și a trimis balonul, din unghi, în plasă. S-a încheiat 1-1, iar Pandurii mai are de disputat 2 meciuri decisive în acest final de sezon, ambele în deplasare, la Ripensia Timișoara și Dacia Unirea Brăila. Gorjenii au avantajul că în penultima etapă vor lua, la masa verde, cele 3 puncte din jocul programat inițial, pe teren propriu, cu ASA Târgu Mureș. Echipa din Ardeal s-a desființat însă în pauza competițională de iarnă.

Lupuț: N-am avut primă specială

Policlinica Buna Vestire Craiova

La finalul jocului, antrenorul Luceafărului, Cristian Lupuț, a spus că rezultatul e echitabil și a susținut că elevii săi nu au avut nicio primă specială pentru acest joc. Echipa din Bihor este finanțată, din umbră, de omul de afaceri gorjean Nicu Sarcină, care se află în conflict cu conducătorul clubului Pandurii, Marin Condescu. De altfel, una dintre firmele lui Sarcină a fost și sponsor principal la Pandurii, până în acest sezon. Sarcină a fost ieri prezent în tribuna oficială a stadionului din Motru, împreună cu Dănuț Perjă, directorul sportiv al liderului din Liga 3, seria 4, ACS Șirineasa, celălalt club susținut financiar de omul de afaceri gorjean. Conform mai multor surse, una dintre cele 2 echipe patronate de Sarcină ar putea juca sezonul viitor pe noul stadion din Târgu Jiu, în special dacă Pandurii va retrograda.

Un meci tensionat, un meci de luptă. Știam că echipa gazdă e în foame de puncte, dar noi am venit la Motru să câștigăm, fiindcă noi abordăm toate meciurile la victorie. Felicit jucătorii pentru dăruire. Nu vreau să comentez arbitrajul, dar cred că a fost prea ușoară eliminarea portarului Goia. După aspectul jocului, rezultatul e echitabil. Am avut emoții pe final. Sunt sigur că dacă Oroș nu ieșea din poartă la faza din minutul 88, nu primea gol. N-am avut nicio primă specială la acest meci, cum nu am avut nici la celelalte jocuri. Noi avem primă pentru obiectiv, care este salvarea de la retrogradare, a spus Lupuț.

Bogoi, scurt în declarații

Extrem de nervos după acest rezultat, dar în special pe prestația arbitrajului, antrenorul echipei Pandurii, Adrian Bogoi, a stat doar câteva secunde la conferința de presă.

Numai câteva cuvinte aș vrea să spun și plec. Am fost echipa cea mai bună și meritam victoria. Să știe toată lumea că nu vom renunța la luptă. Pentru noi, mai sunt 6 puncte puse în joc și mergem să le câștigăm. Ceea ce s-a întâmplat la Motru este greu de descris în cuvinte. Altceva nu mai vreau să spun. Vă rog frumos să mă înțelegeți, a declarat Bogoi, după care s-a ridicat și a plecat.

Pandurii Târgu Jiu – Luceafărul Oradea 1-1 (0-0)

Marcatori: Tudoran `88 / Rusu `55
Stadion: Minerul (Motru), spectatori 250
Arbitri: Nicolae C
ătălin Botaş (Timişoara) – Patricia Samsudean (Timişoara) şi Marilena Cătălina Nan (Alexandria).
Pandurii: Moga
– Băjan, Turda (Al. Vasilescu `46), Cr. Munteanu (cpt.), Celea – Raiciu, Brînzan, Şut – Maxin (C. Ionică `56), D. Pîrvulescu (Tudoran `80) – B. Lemac. Rezerve neutilite: Stanca – Vodă, Dănescu, Măicăneanu. Antrenor: Adrian Bogoi.
Luceafărul: Goia
– Torişte, Oroş (cpt.), Tînc, Trif – Feher, Ţegle – Antohi (Valies `60), Al. Neacşa (Lupuşan `72), Al. Dulca (Ban `75) – Vl. Rusu. Rezerve neutilizate: Gudea – A. Mutu, Vas. Pop, D. Lukacs. Antrenor: Cristian Lupuţ.

spot_img
spot_img

Politica