vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Poliția Vânju Mare a încătușat un șofer

Poliția Vânju Mare a încătușat un tânăr pentru infracțiuni la regimul circulației. La data de 15.05.2018, ora 21.37, un tânăr de 21 ani, din comuna Bălăcița, județul Mehedinți, a sesizat prin SNUAU 112 faptul că, pe DJ 606, între localitățile Almăjel și Dobra a avut loc un accident rutier soldat cu victime.

La fața locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Poliției orașului Vînju Mare, iar în urma verificărilor efectuate a stabilit că tânărul în cauză a condus autoturismul pe DJ606, având doi pasageri de 22 respectiv 35 ani, din comunele Vlădaia și Bălăcița, județul Mehedinți, nu a adaptat viteza la carosabilul umed, iar la km 68+350 m pe DJ 606, a pierdut controlul volanului și a părăsit partea carosabilă ieșind pe câmp. În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a bărbatului de 35 ani care a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Din verificările efectuate s-a constatat că bărbatului care conducea autovehiculul i-a fost anulat dreptul de a conduce. De asemenea, fiind verificat nr. de înmatriculare s-a constatat că acesta a aparținut unui alt autoturism care a fost radiat la sfârșitul anului 2009, iar autovehiculul implicat în evenimentul rutier nu este înmatriculat. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul fără permis de conducere, fapte prevăzute și pedepsite de art. 196 alin. 2 334, alin 1 și alin. 2 și art. 335 alin. 2 din Codul Penal cu aplicarea art. 38 din Codul Penal.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Totodată, la data de 16.05.2018, față de conducătorul auto s-a luat măsura reținerii pe o perioadă de 24 ore pe bază de ordonanță de reținere, urmând ca în data de 17.05.2018 să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vânju-Mare în vederea luării unei măsuri preventive.

Autovehiculele înmatriculate în alte state, verificate de polițiști

La data de 16.05.2018, polițiștii Biroului Rutier în colaborare cu Biroul Ordine Publică din cadrul Poliţiei municipiului Drobeta Turnu Severin au organizat o acţiune pe linia respectării normelor rutiere de către conducătorii auto care dețin și conduc autovehicule înmatriculate în alte state, ocazie cu care au fost controlate 41 de autovehicule, legitimate 44 persoane și aplicate 39 sancțiuni contravenționale în valoare de 12.525 lei.

Posesor de mandat, identificat de polițiști

La data de 16.05.2018, polițiștii Compartimentului Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au organizat și executat o acțiune pe linia depistării persoanelor care se sustrag executării pedepsei, ocazie cu care a fost identificat pe raza municipiului Drobeta Tr. Severin, județul Mehedinți, un bărbat de 36 ani, din municipiu, care poseda mandatul de executare a pedepsei închisorii din data de 14.05.2018, emis de Judecătoria Dr. Tr. Severin, urmărit la nivel național, fiind condamnat la 3 ani și o lună închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunilor prev. de art. 271 din Legea 86/2006 și art. 342, alin. 2 din Cod Penal.

Politica