sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Orșova a rămas fără 4 consilieri locali

Consiliul Local al Municipiului Orșova, județul Mehedinți, a rămas fără patru consilieri. Aceștia și-a pierdut mandatul după ce prefectul a emis ordine de încetare, ca urmare a pierderii calității de membri ai formațiunilor politice pe listele cărora au fost aleși. Trei consilieri sunt de la Partidul Național Democrat și unul este de la Partidul Național Liberal. Forul legislativ local va funcționa, pentru o perioadă, cu 13 din cei 17 aleși.

Toți cei trei consilieri locali pe care Partidul Național Democrat i-a obținut la alegerile locale, în Orșova, și-au pierdut funcțiile de aleși locali. Laurențiu Drăghicesu, Viorica Sănătescu și Felix Baratky au fost excluși din partid și au pierdut sprijinul politic al acestuia. Prefectul a emis deja ordinele de încetare a mandatelor. Nici liberalii nu s-au lăsat mai prejos și l-au exclus pe consilierul Mircea Brîncoveanu. Acesta din urmă a fost pedepsit cu excluderea din partid, de filiala locală, pentru că a votat bugetul local și a deblocat banii alocați Spitalului Municipal. În prima ședință ordinară de Consiliu Local, consilierii vor trebui să valideze mandatele următorilor membri supleanți. Celor trei consilieri de la PND li s-au reproșat, printre altele, că au folosit un limbaj mai urât ca la ușa cortului, într-o discuție cu fostul lider al PND Mehedinți, Adrian Cican, dar și faptul că, în raport cu funcțiile deținute, au obstrucționat totul în consiliul local, pentru interese personale și de grup. În ceea ce-l privește pe consilierul liberal Mircea Brîncoveanu, acestuia partidul i-a reproșat că a dorit să instaureze normalitatea și a votat bugetul pe anul în curs. Liberalul consideră abuzivă excluderea din partid și nestatutară și se va adresa instanței de judecată.

În locul celor trei consilieri excluși din partid, vor veni următorii pe lista de supleanți, aceștia fiind Ion Enășescu, Adrian Marin Bogasieru și Filip Erimescu. Adrian Cican a fost președinte al PND Mehedinți și consilier municipal, dar a renunțat la funcție pentru a deveni managerul Spitalului Municipal Orșova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica